Αφράτη και αρωματική: Εύκολη βασιλόπιτα με απλά υλικά που πετυχαίνει πάντα

Απαλή και μυρωδάτη, αυτή η βασιλόπιτα είναι ιδανική για να ξεκινήσει η χρονιά γλυκά. Φτιάχνεται εύκολα, με απλά υλικά, και έχει σίγουρο αποτέλεσμα – ακόμα κι αν δεν έχεις εμπειρία στη ζαχαροπλαστική.

Μια γλυκιά παράδοση που ενώνει την οικογένεια

Η βασιλόπιτα δεν είναι απλώς ένα κέικ. Είναι το άνοιγμα της νέας χρονιάς, μια στιγμή που μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι, ανταλλάσσοντας ευχές καθώς κόβεται το πρώτο γλυκό του χρόνου.

Αν αναζητάς μια συνταγή που να μην σε αγχώνει και να βγαίνει πάντα επιτυχημένη, αυτή εδώ θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, ούτε περίπλοκα υλικά. Μόνο λίγη προσοχή και καλή διάθεση.

Γιατί αυτή η βασιλόπιτα δεν αποτυγχάνει ποτέ

Είναι ιδανική τόσο για να την προσφέρεις στο οικογενειακό τραπέζι όσο και για να τη χαρίσεις σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

Υλικά για φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
  2. Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Πρόσθεσε τα αυγά, ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Ρίξε τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τη βανίλια.
  5. Κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν και πρόσθεσέ τα στο μείγμα, λίγο-λίγο.
  6. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  7. Μετακίνησε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και βάλε το φλουρί μέσα.
  8. Ψήσε για 45 με 50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.

Μόλις ψηθεί, άφησέ τη να κρυώσει καλά και πασπάλισε από πάνω άχνη ζάχαρη.

Μικρά tips για σίγουρη επιτυχία

Σερβίρισμα με απλές αλλά νόστιμες προσθήκες

Μπορείς να την απολαύσεις σκέτη με άχνη ζάχαρη ή να τη συνοδεύσεις με:

Η αφράτη και αρωματική βασιλόπιτα είναι από εκείνα τα γλυκά που δεν σε απογοητεύουν ποτέ. Κι αυτό έχει σημασία – ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο γλυκό της χρονιάς.

Exit mobile version