Συγκλονίζει η μαρτυρία νοσοκομειακού υπαλλήλου στην πόλη Γουχάν, απ’ όπου εικάζεται ότι ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, ο οποίος τονίζει ότι οι Αρχές κρύβουν τους νεκρούς και υπάρχουν περισσότερα θύματα από αυτά που ανακοινώνονται.
Ο νοσοκομειακός υπάλληλος ο οποίος μίλησε στην Deutsche Welle περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι “ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα περιμένουν συχνά ώρες μέχρι να εξεταστούν.
Οι γιατροί τους συνταγογραφούν φάρμακα και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι, συμβουλεύοντάς τους να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Οι αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες κόσμο που βήχει. Ακόμη και υγιείς άνθρωποι που μένουν για ώρα σε τέτοιους χώρους κινδυνεύουν να μολυνθούν“.
Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει, ισχύουν για τους “τυχερούς” που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομείο.
“Συχνά τα νοσοκομεία είναι πολύ μακριά. Εάν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο απομένει μόνον το ταξί και σε κάθε οικισμό επιτρέπονται μόλις δυο οχήματα. Επιπλέον μόνον λίγοι εθελοντές μεταφέρουν αρρώστους.
Το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης έχει καταρρεύσει. Οι πιο άτυχοι πρέπει να έρθουν με τα πόδια στο νοσοκομείο. Λέγεται ότι ορισμένοι έχουν πεθάνει καθ΄ οδόν” είπε ο υπάλληλος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. στην DW.
Ο ίδιος παράλληλα αμφισβήτησε τον επίσημο αριθμό θυμάτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων: “Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νεκροί.
Ακόμη και όταν η αξονική δείξει πνευμονία, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για την ιογενή τύπου.
Γιατί; Διότι οι λίστες αναμονής είναι πολύ μακρές.
Όποιος όμως πεθαίνει χωρίς να έχει κάνει τις σχετικές εξετάσεις δεν καταγράφεται ως θύμα του κορονοϊού”.
Όσον αφορά στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου στη Γουχάν σε χρόνο ρεκόρ μίας μόλις εβδομάδας, ο ίδιος κάνει λόγο για σταγόνα στον ωκεανό:
“Δεν φτάνουν 2.000 νέες κλίνες. Εξάλλου λείπει και εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατροί και νοσηλευτές φτάνουν στα όριά τους, οι βάρδιες δεν βγαίνουν.
Για να αντιμετωπίσεις μια πνευμονία απαιτείται μακρά νοσοκομειακή περίθαλψη“.
Παράλληλα, το κινεζικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tercent φέρεται να αποκάλυψε ότι πράγματι ο αριθμός των θυμάτων -ασθενών και νεκρών- είναι σχεδόν δεκαπλάσιος από αυτόν που έχουν ανακοινώσει οι κινεζικές Αρχές, με αποτέλεσμα οι χρήστες του διαδικτύου να αμφισβητούν τώρα την αυθεντικότητα των στοιχείων που παρουσιάζει το Πεκίνο σχετικά με τον κορονοϊό.
Συγκεκριμένα, η Tercent δημοσίευσε τα νούμερα το Σάββατο σύμφωνα με τα οποία από τον κορονοϊό έχουν μολυνθεί 154.023 άνθρωποι και έχουν πεθάνει 24.589.
Σύντομα όμως το site ανανέωσε τα στοιχεία (Epidemic Situation Tracker) καταγράφοντας 14.446 ασθενείς και 304 νεκρούς.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.