«Είναι πλέον πασιφανής η αποτυχία της άτεγκτης, μονεταριστικής “γραμμής Σόιμπλε” στον οικονομικό τομέα» επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι «η Ευρώπη, στην οποία επιβλήθηκε αυτή η γραμμή, ακόμη ταλαιπωρείται από βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση».
Αντιθέτως στις ΗΠΑ, όπου εφαρμόστηκαν πολιτικές με λογική κεϋνσιανισμού, τα αποτελέσματα είναι εμφανώς καλύτερα.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ, Podemos και άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις «μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά, ώστε να ενδυναμωθεί η τάση αμφισβήτησης της σκληρής, νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τη Γηραιά Ήπειρο.
Η τάση αυτή ήδη υπάρχει και μπορεί να κερδίσει έδαφος, παρά τις δυσκολίες».
Οι σοβαρές παράμετροι του Brexit
Για τους αριστερούς που πανηγύρισαν το Brexit, o αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε: «Όσοι αριστεροί πανηγύρισαν για την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος, ωσάν να ήταν μια προοδευτική νίκη, θα πρέπει να δουν αρκετές, σοβαρότατες παραμέτρους.
Μια από αυτές είναι η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων στην Αγγλία έπειτα από τη νίκη του Brexit, υπό συνθήκες προφανούς αναθάρρησης της ακροδεξιάς και της εθνικιστικής δεξιάς. Τα μέτρα που θα ληφθούν στη Βρετανία λόγω του Brexit θα μειώσουν τις κοινωνικές δαπάνες και θα πλήξουν τα πλέον αδύναμα στρώματα, ασχέτως αν κάποιοι ψήφισαν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ ως έκφραση αντίθεσης πχ στην παγκοσμιοποίηση».
«Το γεγονός, πάντως, ότι οι ηγέτες του Brexit (Φάραντζ, Τζόνσον) έφυγαν «σαν λαγοί» από το πολιτικό προσκήνιο, θα αναστείλει σε άλλες χώρες παρόμοιες διαθέσεις απομάκρυνσης από την ΕΕ, διότι φανερώνει έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου», πρόσθεσε.
Για την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία
Αναφορικά με την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε: «ναι μεν εκφράζεται μια υπερβολική «ρωσοφοβία», την οποία συντηρούν “γνωστοί κύκλοι”, αλλά από την άλλη διαφαίνεται στην Ευρώπη και μια γραμμή υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Μόσχα. Αυτή η τάση βασίζεται στο οικονομικό συμφέρον.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού ο “νηφάλιος” τρόπος με τον οποίο ο γερμανικός Τύπος αντιμετώπισε την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρόεδρο Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη, “το ρωσικό Νταβός”».
«Η λογική την οποία εξέφρασε, μεταξύ άλλων, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνδύαζε την έκφραση κατανόησης για τις ανάγκες ασφάλειας των χωρών της Βαλτικής με την προβολή της ελληνικής επιθυμίας και αξίωσης, για περισσότερη ασφάλεια, απέναντι στην πολιτική της Τουρκίας», κατέληξε.
Πηγές: topontiki.gr, «Στο Κόκκινο»
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.