Σπαγγέτι με γαρίδες και βασιλικό

Καλοκαιρινή και μυρωδάτη γαριδομακαρονάδα

Υλικά για 2-4 άτομα

– 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

– 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

– 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού

– 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό

– 400 γραμμάρια σπαγγέτι

– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

– 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

– 500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία.
  4. Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
  6. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία.
  7. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο.
  8. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.

Πηγές: newsbeast.gr

Exit mobile version