Όταν κάποιος είναι κρυωμένος ή γριπωμένος, η καλύτερη αγωγή είναι να παίρνει πολλά υγρά όπως, νερό, χυμούς, τσάι και σούπες. Όταν αυτά είναι σωστά φτιαγμένα, θα ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό, θα διευκολύνουν την πέψη κι έτσι θα απελευθερώσουν ενέργεια στο σώμα για να καταπολεμήσει την αδιαθεσία.
Ο στόχος αυτής της σούπας είναι να είναι ένα εξαιρετικό γιατρικό για όποιον υποφέρει από κρύωμα, γρίππη, πονόλαιμο, βήχα και όλες τις σχετικές ιώσεις. Συνδυάζει ισχυρή αντιβακτιριδιακή, αντιική και προβιοτική δράση που βοηθάει στην εξουδετέρωση των επιτιθεμένων ιών και βακτηριδίων και στη γρήγορη ανάρρωση. Μπορείτε να τη φάτε προληπτικά και θεραπευτικά.
Υλικά
- ½ λάχανο χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 κεφάλι σκόρδο χοντροκομμένο
- 3 καρότα χοντροκομμένα
- 3 κοτσάνια σέλερι χοντροκομμένα
- 6 κ.σ. πιπερόριζα (ginger) τριμμένη
- ¼ φλ. μίσο (miso, πάστα σόγιας σε ζύμωση) από τα ασιατικά παντοπωλεία
- 2l καθαρό, φιλτραρισμένο νερό
- χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράστε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο και την πιπερόριζα και συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Πάρτε λίγες κουταλιές από τη σούπα και αναμίξτε με το μίσο για να γίνει ένα παχύρευστο υγρό.
- Προσθέστε το στη σούπα και σερβίρετε.
- Στίψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω στη σούπα και αν θέλετε μια επιπλέον ενίσχυση, τρίψτε και λίγο σκόρδο από πάνω.
- Προαιρετικά, μπορείτε να περάσετε τα λαχανικά μαζί με το μίσο από το μπλέντερ για να έχετε μια πιο απαλή σούπα.
- Τρώγεται προληπτικά και θεραπευτικά όσο συχνά θέλετε, μέχρι να φύγουν τα συμπτώματα.
Πηγή: spoons.gr