ΣΟΚ στο Πανελλήνιο!!Μάρτυρας-κλειδί καταθέτει πως έχει στοιχεία για τη δολοφονία Γκιόλια

Πώς συνδέεται το σχέδιο «Πυθία» με τη «Σέχτα Επαναστατών» – Γιατί ο ανακριτής καλεί Μολυβιάτη, Βαληνάκη και Γ. Παπανδρέου – Αφαντη η Ελληνίδα σύζυγος του υπερπράκτορα Willam B.

Στο κάδρο της μεγάλης ανακριτικής έρευνας που αναζητεί τα πρόσωπα που μπορεί να βρίσκονται πίσω από το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή με την κωδική ονομασία «Πυθία» αλλά και στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησής του, μπαίνει η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τον Ιούλιο του 2010, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Και αυτό διότι μάρτυρας-κλειδί που κατέθεσε στον ανακριτή Δημήτρη Φούκα που ερευνά την υπόθεση, αφενός υποστηρίζει ότι ήταν μέλος της ομάδας που παρακολουθούσε τον πρώην πρωθυπουργό, αφετέρου ότι διαθέτει στοιχεία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, η οποία συγκλόνισε το Πανελλήνιο και ως σήμερα οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να συλλάβουν τους δράστες.

Πρόκειται για ποινικό κρατούμενο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέτει πως τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην ομάδα που παρακολουθούσε τον πρώην πρωθυπουργό ήταν (και) μέλη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πλέον, η συγκεκριμένη μαρτυρία δίνει νέα διάσταση στο απίστευτο αυτό πολιτικό – κατασκοπευτικό θρίλερ και αξιολογείται από τις αρμόδιες Αρχές, χωρίς βέβαια να παραβλέπεται το γεγονός ότι προέρχεται από κρατούμενο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία, την οποία πάντως ο ίδιος, παρά την καταδίκη του, αρνείται ότι διέπραξε.

Οπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», το πρόσωπο αυτό έχει καταθέσει στον ανακριτή ότι ήταν μέλος της ομάδας που εργάζονταν για τη συγκέντρωση απόρρητων πληροφοριών με απώτερο στόχο την υλοποίηση του σχεδίου «Πυθία». Μάλιστα, ενημέρωσε τις Αρχές ότι διαθέτει πληροφορίες και στοιχεία και για τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής στις 27 Οκτωβρίου του 2009, πλέον των όσων λέει ότι γνωρίζει για το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή αλλά και τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Επιπλέον, φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να προσκομίσει στις Αρχές -επιφυλάσσεται μάλιστα να το πράξει τις επόμενες ημέρες- ντοκουμέντα για παρακολουθήσεις αλλά και στοιχεία για πρόκληση γεγονότων που είχαν ως τελικό σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναφερθεί στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Ελλάδα τον Μάιο του 2010, σε στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών, αλλά και σε παράδοση από διάφορα κέντρα, οπλισμού σε ομάδες αναρχικών, ακροαριστερών, ακροδεξιών κ.ά.

Σε ό,τι αφορά δε τη δική του εμπλοκή στην όλη υπόθεση και στο γεγονός ότι τώρα αποφάσισε να μιλήσει στις Αρχές, επισημαίνει πως αποφάσισε να γίνει μέλος της ομάδας παρακολούθησης αφού κάποιοι τον δελέασαν ότι πρόκειται για δράσεις που έχουν στόχο το κοινό καλό. Μάλιστα, φέρεται να ομολογεί πως στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του αυτής αμείβονταν από τους «ανωτέρους» του ώστε να μπορεί να επιβιώνει και να φέρνει εις πέρας απερίσπαστος όλα όσα του ανέθεταν.

Από το 2006 όποτε και όπως λέει εντάχθηκε στην ομάδα, είχε μεταξύ άλλων ως αποστολή του να παρακολουθεί συγκεκριμένα πρόσωπα και τις διαδρομές τους, να λαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο. Τις οδηγίες για το τι ακριβώς θα πράξει, υποστηρίζει πως τις ελάμβανε με σημειώματα και από πρόσωπα που του ήταν άγνωστα. Στη συνέχεια αναφέρει πως οι σχέσεις του με την ομάδα αυτή διερράγησαν οπότε και μπήκε στον πάγο, με τους «προϊσταμένους» του να του αναθέτουν μόνο καθήκοντα συλλογής πληροφοριών από το Διαδίκτυο και κυρίως από κυβερνητικές ιστοσελίδες!

Ανακριτής καλεί Μολυβιάτη, Βαληνάκη

Και ενώ, όπως είναι αναμενόμενο η συγκεκριμένη μαρτυρία έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι αξιόπιστη (κάτι που θα κριθεί και από τα στοιχεία που ο κρατούμενος λέει ότι θα προσκομίσει τις επόμενες ημέρες), η έρευνα στρέφεται πλέον και σε άλλες κατευθύνσεις σε μια προσπάθεια να πέσει φως στο τι ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα, λίγο πριν αλλά και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Πλέον, η ανάκριση ψάχνει απαντήσεις εστιάζοντας στην πολιτική που είχε ακολουθήσει η τότε κυβέρνηση σε θέματα ενέργειας, στον τομέα δηλαδή όπου διαφαίνεται και η μεγαλύτερη κινητικότητα σε διακίνηση απόρρητων πληροφοριών.

Ετσι, δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας να κληθούν ως μάρτυρες δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή που διετέλεσαν υπουργοί Εξωτερικών. Πρόκειται για τον κ. Πέτρο Μολυβιάτη που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών το 2004 αλλά και τον κ. Ιωάννη Βαληνάκη, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα πολιτικά και ευρωπαϊκά θέματα καθ’ όλη την περίοδο των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, το διάστημα 2004-2009. Στη συνέχεια και εφόσον οι κύριοι Μολυβιάτης και Βαληνάκης καταθέσουν, αρμόδιες δικαστικές αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο από το γραφείο του ανακριτή να περάσει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών όταν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας πήρε το ΠΑΣΟΚ. Η κλήτευσή του -αν τελικώς αποφασιστεί- θα γίνει προκειμένου οι Αρχές να κατανοήσουν τι ακριβώς άλλαξε στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής επί κυβέρνησης Σημίτη.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκαλύφθηκε το 2006, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία υπουργοί, κορυφαίοι αξιωματούχοι αλλά και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής είχαν πέσει θύματα υποκλοπών. Μετά την αποκάλυψη αυτή, η υπόθεση τέθηκε υπό δικαστική διερεύνηση και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατ’ αγνώστων. Ηδη, στο πλαίσιο της ανάκρισης που είναι σε εξέλιξη έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη δράση του 65χρονου πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ αναμένεται και η έκδοση διάταξης που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόσωπο, πρώην στέλεχος της CIA, έχει παντρευτεί Ελληνίδα, την οποία ο ανακριτής αναζήτησε σε διεύθυνση που έχει δηλώσει στον Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να την εντοπίσει.

protothema.gr

Exit mobile version