Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Μία πανεύκολη συνταγή για νόστιμους κουραμπιέδες.
Υλικά
- 500 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κρόκο αυγού
- 1kg αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
- μισή κούπα ψίχα από αμύγδαλο
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 2 βανίλιες
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με το μίξερ πρώτα το βούτυρο με τον κρόκο. Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Τέλος, σταματάμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το μισό αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια και προσθέτουμε το μπέικιν και το υπόλοιπο αλεύρι με τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε αμέσως με άχνη ζάχαρη.
Tips: Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο πριν το χρησιμοποιήσετε, ώστε να είναι μαλακό και να χτυπηθεί καλύτερα.
Τους κουραμπιέδες να τους πασπαλίσετε με την άχνη όσο είναι ακόμα ζεστοί, για να κολλήσει πάνω και για να την απορροφήσουν λιγάκι οι κουραμπιέδες.
Καλή επιτυχία