Ξάνθη: Η υπόδειξη στον σερβιτόρο και η ερώτηση σε πελάτισσα έκανε το μπαρ άνω κάτω – Χαμός τα μεσάνυχτα στο κέντρο!

Το σεξιστικό επεισόδιο σε κεντρικό μπαρ της Ξάνθης, προκαλεί αλλεπάλληλες καταγγελίες και συζητήσεις…

Σεξιστικό επεισόδιο σε μπαρ της Ξάνθης καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Κατά της Ομοφοβίας, περιγράφοντας φραστική επίθεση που δέχθηκε τρανς γυναίκα αλλά και γκέι σερβιτόρος. Σύμφωνα με τα μέλη της Πρωτοβουλίας το συμβάν έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου σε μπαρ της πόλης.

Τρανς γυναίκα που διασκέδαζε στο εν λόγω μπαρ δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση, σεξιστική και τρανσφοβική επίθεση από άντρα, ο οποίος την πλησίασε και αφού πρώτα την παρενόχλησε στη συνέχεια τη ρώτησε «πόσα παίρνεις;». Η τρανς γυναίκα απομακρύνθηκε αρνούμενη να του απαντήσει, ωστόσο ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, σύμφωνα με την καταγγελία.

Μετά από λίγη ώρα συνέχισε τη φαλλοκρατική του συμπεριφορά με την ανοχή του φίλου του, που βρισκόταν μαζί του και παρενόχλησε τον γκέι εργαζόμενο του μπαρ, που είναι και μέλος της Πρωτοβουλίας κατά της ομοφοβίας. Σχολίασε υποτιμητικά την εμφάνισή του και με χλευαστικό τρόπο, του είπε «σου αρέσουν τα σκουλαρίκια που φοράς;», θέλοντας να του υποδείξει ότι οι «άντρες» δεν πρέπει να φοράνε σκουλαρίκια.

Μετά την επίδειξη του «ανδρισμού» τους, οι δυο άντρες επεδίωξαν να αποχωρήσουν από το μπαρ χωρίς να πληρώσουν” σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της καταγγελίας.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης μέσα στο μπαρ και τελικώς οι τόνοι έπεσαν με την απομάκρυνση των δύο ανδρών. Ωστόσο το περιστατικό φαίνεται πως έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατά της Ομοφοβίας τα οποία και προχώρησαν στη δημοσιοποίηση του συμβάντος.

Πηγή: thrakitoday.com

Exit mobile version