Νηστίσιμη πάστα φλώρα από την Μπέττυ

Η πιο αγαπητή γλυκιά τάρτα, η πάστα Φλώρα, στα …νηστίσιμά της, με μαρμελάδα της επιλογής σας!

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Ζυμώνουμε με το χέρι 1-2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη (δε ζυμώνουμε πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνει). Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄.
  3. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης για τη διακόσμηση. Στρώνουμε την υπόλοιπη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
  5. Με το 1/3 της ζύμης που έχουμε κρατήσει, πλάθουμε κορδόνια και τα βάζουμε χιαστί πάνω στη μαρμελάδα ή χρησιμοποιούμε κουπάτ για να διακοσμήσουμε το γλυκό.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σκεπάζουμε την ταρτιέρα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35΄-40΄.

Tips

Καλή επιτυχία

alldaynews.gr

 

Exit mobile version