Μόλις ένας στους δέκα νέους ηλικίας ως 24 ετών, ή 85.000 άτομα, παρακολούθησε την τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ και στην επόμενη ηλιακή ομάδα 25 ως 44 ετών η τηλεθέαση έφτασε μόνο στο 25%.
Τα στοιχεία που παραθέτει το Mega από τις μετρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της μονομαχίας των δύο διεκδικητών της πρώτης θέσης στις εκλογές της Κυριακής, καταδεικνύουν έτσι ότι η κύρια δεξαμενή των απαποφάσιστων δεν έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το debate.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το συνολικό ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο από αυτό της τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και σε σχέση και με την αντίστοιχη τηλεοπτική μονομαχία του 2009.
Συνολικά, περισσότεροι από 5.000.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν έστω και για ένα λεπτό τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με το μέσο όρο τηλεθέασης στο σύνολο του πληθυσμού να φτάνει το 29,2%. Ουσιαστικά, περίπου ένα τρίτο των πολιτών αφιέρωσε 85 λεπτά για να παρακολουθήσει το debate.
Οι πιο πιστοί… θεατές ήταν στις ηλικίες άνω των 65, όπου το 50% των ανδρών και το 44,5% των γυναικών βρέθηκαν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Τα μεγέθη της ΕΡΤ
Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε η ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του debate μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., που διεξήχθη τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
Η ΕΡΤ1 κατέκτησε την πρώτη θέση της τηλεθέασης –και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια– καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάδοσης, με το μέσο μερίδιο του σταθμού να φτάνει το 28,9% (1.132.328 τηλεθεατές), ενώ για τουλάχιστον ένα λεπτό παρακολούθησαν το debate 2.053.315 άτομα.
Στα επιμέρους τηλεοπτικά κοινά, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι τηλεθεατές ηλικίας άνω των 55 ετών με μέσο μερίδιο 34% και οι άντρες με 32,4%. Τα σκήπτρα στην τηλεθέαση κράτησε και πάλι η Περιφέρεια, με μέσο μερίδιο 31,8% και 687.692 τηλεθεατές (1.221.586 για τουλάχιστον ένα λεπτό).
ethnos
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.