Μήλα και σταφύλια ψητά

Τα μήλα ήταν από τη Λιβαδειά,  δώρο από τη μαμά της Αντωνίας και τα σταφύλια από την Κρήτη, δώρο από τον μπαμπά της Μάρως. Τα πάντρεψα σε ένα ταψί με κουμπάρους βιολογική κορινθιακή σταφίδα Golden Black και ΜΕΤΑΧΑ. Η αλήθεια είναι πως ταίριαξαν πολύ καλά μεταξύ τους κι ο γάμος ήρθε κι έδεσε.

Υλικά για 6 άτομα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αφαιρείτε με ένα μαχαιράκι προσεκτικά τη φλούδα των μήλων και κόβετε με μια οριζόντια τομή λίγο από τη βάση τους για να στέκονται καλύτερα. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια τους δημιουργώντας ένα διαμπερές τούνελ από την κορυφή ως τη βάση.
  2. Παίρνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι και τοποθετείτε μέσα τα μήλα όρθια. Τριγύρω σκορπάτε τα σταφύλια. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τις 3 κουταλιές από το μούσλι με τις 3 κουταλιές από τη σταφίδα, λίγη κανέλα και μια κουταλιά από τη ζάχαρη και με αυτό το μείγμα γεμίζετε το τούνελ που δημιουργήσατε στα μήλα. Το υπόλοιπο, αν περισσέψει, το σκορπίζετε πάνω από τα σταφύλια.
  3. Περιχύνετε με το ΜΕΤΑΧΑ όλο το περιεχόμενο του ταψιού, πασπαλίζετε παντού την υπόλοιπη σταφίδα και τη ζάχαρη. Χωρίζετε το βούτυρο σε 6 μέρη και τοποθετείτε ένα πάνω από κάθε μήλο. Πασπαλίζετε όλο το ταψί με λίγη κανέλα και το σκεπάζετε χαλαρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνετε τα μήλα στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μήλα.
  5. Σερβίρετε ένα μήλο και μερικά σταφύλια σε κάθε πιάτο. Αν θέλετε συνοδεύετε με λίγο γιαούρτι ή παγωτό.

Πηγή

Exit mobile version