Μπορεί να μην μπορούν να ισχυριστούν ότι υποφέρουν από πρωινές ζαλάδες, τάση για εμετό, άυπνες νύχτες, πόνο στη μέση, το στήθος ή πρησμένα πόδια, όμως και οι μέλλοντες μπαμπάδες επηρεάζονται από κάποια συμπτώματα της εγκυμοσύνης.
Σύμφωνα με μια έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι ορμόνες των μελλοντικών μπαμπάδων αρχίζουν να επηρεάζονται μερικούς μήνες προτού γίνουν πατεράδες για πρώτη φορά.
Η προοπτική της πατρότητας «βγάζει» από μέσα τους τον πιο τρυφερό και περιποιητικό εαυτό τους με μια… πτώση σε δύο βασικές ορμόνες.
Οι αλλαγές αυτές στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να τους βοηθούν να δένονται με τα μωρά τους, καθώς επίσης και να τους κρατούν «στο σωστό δρόμο».
Οι ερευνητές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, μελέτησαν τα επίπεδα των ορμονών σε 29 ζευγάρια, σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις της εγκυμοσύνης.
Οι ειδικοί παρατήρησαν, ότι στις γυναίκες ανέβηκαν τα επίπεδα τεστοστερόνης, κορτιζόλης, προγεστερόλης και οιστραδιόλης, ενώ στους άντρες έπεσαν τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστραδιόλης.
«Άλλες έρευνες έχουν δείξει, ότι τα επίπεδα ορμονών των ανδρών αλλάζουν μόλις γίνουν μπαμπάδες. Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν, ότι αυτές οι αλλαγές μπορεί να ξεκινούν πολύ νωρίτερα, κατά τη διαδικασία μετάβασης προς την πατρότητα» εξήγησε η ερευνήτρια Robin Edelstein από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
«Δε γνωρίζουμε γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές, όμως θα μπορούσαν να λειτουργούν έτσι ώστε να προετοιμάσουν τους άντρες να γίνουν μπαμπάδες και να αλλάξει η ρομαντική τους σχέση με τη σύντροφό τους» ανέφερε ακόμη η ίδια.
Η πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης σημαίνει ότι οι άντρες γίνονται λιγότερο επιθετικοί και περισσότερο περιποιητικοί, ενώ η μείωση στα επίπεδα οιστραδιόλης τους κάνει πιο υπεύθυνους.
Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.
To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.