Υλικά
- 600ml κρέμα γάλακτος (double cream)
- 4 μεγάλα αυγά
- θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 60g τριμμένο τσένταρ
- 60g διάφορα τυριά όπως μπρι, κατσικίσιο και ροκφόρ
- 2 μεγάλες χούφτες μικρό σπανάκι πλυμένο, στεγνό και χοντροκομμένο
- 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια της ψιλοκομμένη
- 140g αποξηραμένες ντομάτες χοντροκομμένες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- λίγα φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 400g σπαγγέτι που μόλις έβρασε
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°.
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το τσένταρ, το περισσότερο από τα υπόλοιπα τυριά, το σπανάκι, την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες και το σπαγγέτι.
- Ανακατώστε ευγενικά και καλά.
- Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα πυρίμαχο τηγάνι ή παρόμοιο σκεύος με διάμετρο 28cm περίπου και κουνήστε το να πάει παντού.
- Ρίξτε μέσα με προσοχή το μείγμα που ετοιμάσατε και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Ψήστε το στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό στο πάνω μέρος.
- Τώρα βγάλτε το σκεύος από το φούρνο και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάντε μικρά ανοίγματα στην επιφάνεια.
- Λαδώστε ελαφρά, σ’ ένα μικρό μπολ τα φύλλα του φασκόμηλου και πιέστε ένα σε κάθε άνοιγμα.
- Πάνω σε κάθε φύλλο, βάλτε λίγο από το τυρί που έμεινε.
- Επιστρέψτε το σκεύος στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Αφήστε το για λίγο να ξεκουραστεί και κόψτε το όπως σας αρέσει.
- Συνοδεύεται με σαλάτα.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη συνταγή αυτή με κομμάτια κοτόπουλου, ζαμπόν και μανιτάρια.
Πηγή: spoons.gr