Διάσημος ογκολόγος προτείνει τι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου

Καμία διατροφή δεν μπορεί από μόνη της, ούτε να προκαλέσει ούτε όμως και να θεραπεύσει τον καρκίνο. Πως όμως μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, χρησιμοποιώντας τροφές που χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, προστατεύουν περισσότερο από άλλα;

Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, του Pitié-Salpêtrière, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει κάποιος και τι όχι.

Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:

Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί

Ο ογκολόγος, μαζί με την σεφ Καρολίν Ροστάνγκ γράφει βιβλία διατροφής και προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, πραγματικές λιχουδιές

Μερικές από τις συνταγές του:

Σε μια συνέντευξή του στο notretemps.com ο διάσημος ογκολόγος δήλωσε:

To τσιγάρο είναι ο πρώτος φίλος του καρκίνου;

Το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία καρκίνου και είναι υπεύθυνο για έναν καρκίνο στους τρεις. Αλλά γνωρίζουμε σήμερα ότι η ανάπτυξη της ασθένειας εξηγείται επίσης από έναν συνδιασμό πολλών αιτίων εκ των οποίων καμία μόνη της δεν μπορεί να ξεκινήσει την αφύσικη εξέλιξη των κυττάρων. Πολύς ήλιος σε νεαρή ηλικία, πολύ κινητό τηλέφωνο, πολύ στρες, πολύ μολυσμένος αέρας, ακατάλληλα τρόφιμα ή ακόμη έλλειψη σωματικής άσκησης καταλήγουν να «τρελάνουν» όλο το ανοσιοποιητικό σύστημα.

Είναι σημαντική η διατροφή;

Απόλυτα! Το να τρώει κανείς βιολογικά προϊόντα και να έχει υγιεινή ζωή δεν είναι βέβαια εμβόλιο κατά του καρκίνου αλλά μπορεί να μειώσει τους κινδύνους.

Εσείς αλλάξατε ο ίδιος τις συνήθειές σας;

Ναι, τρώω περισσότερα αντιοξειδωτικά όπως κουρκουμά και σκόρδο και και σαν άσκηση κάνω χαλάρωση, την οποία έχω ενσωματώσει στο πρόγραμμά μου. Ο καθένας πρέπει να καταστρώνει τη δική του στρατηγική ευτυχίας για να προστατευθεί από τις συνέπειες της στενοχώριας ή από τις δυσκολίες της ζωής.

Πηγή: iefimerida.gr, notretemps.com

Exit mobile version