Έξυπνη συνταγή για κεφτεδάκια σε 5′

Τα κεφτεδάκια, όσο περιποιημένα και να τα κάνουμε, βγαίνουν ξερά και δύσπεπτα. Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη καμιά φορά, σε εστιατόριο ή ταβέρνα, να τρώμε ζουμερά κεφτεδάκια ή μπιφτέκια.

Πιστέψτε με, όμως, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να φας κιμά όταν δεν ξέρεις τον σεφ ή τον μάγειρα. Καλύτερα είναι να το ετοιμάσεις μόνος σου, ώστε να μπορείς να ελέγξεις τα υλικά ώστε να μην αντιμετωπίσεις στομαχικά προβλήματα.

Υλικά

Tips

Τα δύο μυστικά είναι:

Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο
  3. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο
  5. Έτσι αναδύονται τα αρώματα και ο κιμάς ξεκουράζεται
  6. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε
  7. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά
  8. Σε βαθύ τηγάνι με αρκετό λαδάκι τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά

Αν μείνουν τηγανισμένοι οι κεφτέδες, την άλλη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα με ντομάτες και αφού βράσει για 10 λεπτά, ρίξτε τους τηγανισμένους κεφτέδες

Πηγές: iefimerida.gr, d.repubblica.it

Exit mobile version