Υλικά
- 500g κιμά από αρνί ή μοσχάρι με 20% λιπαρά ή ανάμικτο
- 2 κ.τ. κύμινο
- 2 κ.σ. σουμάκ
- 2 κ.σ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. παγωμένο νερό
- καλό αλάτι
…για το σερβίρισμα
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 6 πίτες για σουβλάκι
- 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- πιπεριές τουρσί
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ζυμώστε με τα χέρια καλά τον κιμά με 7,5g αλάτι (2 κ.τ.), 2 κ.τ. σουμάκ, 1 κ.τ. κύμινο και 1 κ.σ. μπούκοβο.
- Προσθέστε και το νερό και ξαναζυμώστε.
- Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Σ’ ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατώστε 1 κ.τ. κύμινο με 2 κ.τ. σουμάκ, το υπόλοιπο μπούκοβο και 2 κ.τ. αλάτι.
- Επίσης αναμίξτε σ’ ένα άλλο μπολ το κρεμμύδι με τα υπόλοιπα 2 κ.τ. σουμάκ και αλάτι.
- Αφήστε αυτά τα δυο μπολ στην άκρη.
- Με βρεγμένα χέρια μοιράστε τον κιμά σε 12 μπαλάκια.
- Τώρα με κάθε μπαλάκι πλάστε ένα μακρόστενο κεμπάπ γύρω από ένα καλαμάκι.
- Ανάψτε τα κάρβουνα στην ψησταριά και μόλις ασπρίσουν.
- Τοποθετείστε τη σχάρα, λαδώστε την και αφήστε την να κάψει 5 λεπτά.
- Ψήστε καλά τα κεμπάπ κι από τις δύο μεριές, περίπου 12 λεπτά συνολικά.
- Προς το τέλος, βάλτε τις πίτες από πάνω τους να ζεσταθούν καλά και σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τις ντομάτες.
Πηγή: spoons.gr