Πυρπολούν εκκλησίες – Κλειδωθείτε στα σπίτια σας συμβουλεύει η Γαλλική Πρεσβεία

Τρεις εκκλησίες πυρπολήθηκαν σήμερα στη Νιαμέι και η πρεσβεία της Γαλλίας στην πρωτεύουσα του Νίγηρα κάλεσε τους γάλλους πολίτες να «αποφεύγουν οποιαδήποτε έξοδο», καθώς οι ταραχές για τη γελοιογραφία του Μωάμεθ που δημοσιεύθηκε από την εβδομαδιαία γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» επεκτείνονται σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων αυτή του καθεδρικού ναού, έπειτα από μια πρώτη βίαιη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

ALGERIACHARLIE_484_355

«Πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη σύνεση, να αποφεύγεται οποιαδήποτε έξοδος», γράφει η πρεσβεία στον ιστότοπό της. Πολλά πρακτορεία της γαλλικής επιχείρησης στοιχημάτων Pari mutuel urbain (PMU) και καταστήματα της γαλλικής τηλεφωνικής εταιρείας Orange υπέστησαν ζημιές σήμερα στην πόλη, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μην το χάσεις:  Τούρκοι έσπασαν στο ξύλο Σύρους ανήλικους επειδή έκλεψαν ψωμί!![video]

Στο μεταξύ περίπου 100 αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής ταραχών, εξοπλισμένοι με κράνη και ασπίδες, προστάτευαν στις 12:45 (τοπική ώρα, 13:45 ώρα Ελλάδας) τον καθεδρικό ναό της Νιαμέι, αποφεύγοντας τις πέτρες που πετούσαν διαδηλωτές, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος είδε να πυρπολούνται αρχικά δύο και στη συνέχεια μια τρίτη εκκλησία. Νεαροί οπλισμένοι με ρόπαλα, λοστούς ή κασμάδες περιφέρονται εξάλλου σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον ίδιο ανταποκριτή.

Μην το χάσεις:  Κλίντον: Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για το Λευκό Οίκο στην ιστορία των ΗΠΑ

newsit.gr

loading...