Άγpıα σuμπλοκή μεταξύ ανnλiκων σε σχολείο: Στο νοσοκομεiο αναίσθητος, μαθητής της Α’ Γυμνασίου (video)
Survivor 2024: Το ανακοινώνει ο Γιώργος Λιανός και οι παίκτες ξεσπούν σε κλάματα! Δάκρυα στον Άγιο Δομίνικο (video)
Η «καταιγίδα» αφρικανικής σκόνης γεμίζει νοσοκομεία: «Τοξικό και επικίνδυνο μείγμα»
Νίκος Μουτσινάς: Το τηλεφώνημα που τον άφησε με το στόμα ανοιχτό (video)
Δραχμούλα θα λέμε και θα κλαίμε: Τόσο κόστιζαν τα ενοίκια στην Αθήνα του 1999
Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ
Όλοι χειροκροτούν τον Τάσο Χαλκιά: Είπε για τα Τέμπη όσα δεν τόλμησε κανείς διάσημος μέχρι τώρα (video)
Survivor 2024: Έχουμε ανατpοπή – Αuτή η ομάδα κεpδiζει τελıκά την 4η ασuλία
εκπαιδευτικός δασκάλα καθηγήτρια
Λάμπρος Κωνσταντάρας για Γιούλικα Σκαφιδά: «Το κρύβει η ίδια;» – Φαίη Σκορδά: «Πιο ξεκάθαρη δεν γίνεται»
Ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε την μητέρα της 12χρονης: «Εκβίαζε για χρηματικά ποσά (video)
Γιώργος Λιάγκας: Ξέσπασε για τον Δημήτρη Αλεξάνδρου – «Είναι χυδαίο να του στέλνουν τις συνευρέσεις της Ιωάννας Τούνη»
Φρίκη: Γονείς ξuλοκόπησαν μέχρι θαvάτου το 10 μηνών μωρό τους – Προσπαθούσαν να καλύψουν ο ένας τον άλλον
Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είμαι πρώτα Χριστιανός Ορθόδοξος και μετά αθλητής»
400 κιλά βάρος, κοντά 3 μέτρα: Το μεγαλύτερο ψάρι που πιάστηκε στις ελληνικές θάλασσες με το ζόρι χωρούσε σε φωτογραφία
Ο παλαιοχριστιανός από την Ορεινή Κορινθία συζητά να κατέβει στις εκλογές – «Θέμα ημερών η ανακοίνωση του κόμματος»
Σεπόλια: Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα αδέλφια της 12χρονης

Νικολούλη: Τα στοιχεία μιλάνε για το διπλό θρίλερ των Σερρών…[Photos]

Η Αγγελική Νικολούλη ταξίδεψε στις Σέρρες όπου πριν από τέσσερις μήνες περίπου ένα διπλό φονικό με θύματα πατέρα και γιο πάγωσε την κοινή γνώμη.

Η δημοσιογράφος βρέθηκε στο σπίτι της σφαγής με τη μοναδική μάρτυρα, κόρη και αδελφή των θυμάτων. Η βαθιά της έρευνα έφερε στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία, που θα δώσουν νέα τροπή στην μυστηριώδη αυτή υπόθεση.

Το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου 2015, η 25χρονη φαρμακοποιός βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον χειρότερο εφιάλτη. Αντίκρισε δολοφονημένους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι τον πατέρα και τον αδελφό της.

Ο Δημήτρης Αφείδης 71 χρόνων, συνταξιούχος φαρμακοποιός και ο 27χρονος γιος του Γιώργος , κείτονταν νεκροί σε μικρή απόσταση μεταξύ τους μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας δεχτεί ο καθένας κοντά τριάντα μαχαιριές. Τα φονικά όπλα δεν βρέθηκαν ματωμένα στον τόπο του εγκλήματος. Στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης.

Στο μπάνιο του κάτω ορόφου της μεζονέτας υπήρχε μια μπλε πετσέτα που δεν βρέθηκε. Εντοπίστηκεμόνο ένα χαρτί που κάποιος είχε χρησιμοποιήσει και εξετάζεται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Σύμφωνα με την κόρη του, ο Δημήτρης Αφείδης όταν έφυγε εκείνο το μεσημέρι από το φαρμακείο, είχε στην τσέπη του ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν. Λίγες μέρες μετά το διπλό φονικό, κάποιος διέρρηξε τις αποθήκες στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται έξω από τις Σέρρες.

 

“Τα στοιχεία βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος και πρέπει να τα κάνουμε να μιλήσουν” είπε στο “Τούνελ” ο γενετιστής κ. Γιώργος Φιτσιάλος. “Η μελέτη των ιχνών του αίματος και η κατανομή τους στο χώρο, μπορούν να δώσουν στοιχεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συμβάν, τις κατευθύνσεις που ακολούθησαν και τελικά μια εικόνα για το τι έγινε”.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι η 25χρονη κόρη του θύματος είχε αφήσει στην κουζίνα μια τσάντα με ψαροκόκκαλα. Κι αυτό γιατί ο πατέρας της συνήθιζε να τα βγάζει από την πόρτα της κουζίνας για τις γάτες. Τα ψαροκόκκαλα δεν βρέθηκαν. Ενδεχομένως το θύμα αφού μίλησε με την κόρη του στο τηλέφωνο, να άνοιξε την πόρτα για να τα πετάξει και από εκεί να μπήκε ο δράστης.

Ποιος ήταν ο άγνωστος νεαρός;

Μια νέα σημαντική μαρτυρία  κατά τη διάρκεια της εκπομπής, έκανε λόγο για ένα περιστατικό που συνέβη περίπου δύο εβδομάδες πριν το τραγικό συμβάν. Ένας νεαρός άνδρας γύρω στα τριάντα με καστανά μαλλιά, χτύπησε το κουδούνι στην οικία Αφείδη ζητώντας να ενημερώσει τους ενοίκους για τη δράση ενός συλλόγου. Δεν κρατούσε τσάντα ούτε κάποια ενημερωτικά φυλλάδια. Όταν δεν βρήκε ανταπόκριση απομακρύνθηκε χωρίς να επισκεφθεί κάποιο άλλο σπίτι της γειτονιάς.

Το τελευταίο τηλεφώνημα πριν τη σφαγή…

Η κόρη και αδελφή των θυμάτων μίλησε για πρώτη φορά. Περιέγραψε στην Αγγελική Νικολούλη τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν με τον πατέρα και τον αδελφό της μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της.

Η ζωή την ανάγκασε να ωριμάσει νωρίτερα. Η μοίρα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μέσα σε ένα απόγευμα έχασε με τον πιο τραγικό τρόπο τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους. Με σφιγμένη την καρδιά και τη φωνή τρεμάμενη διηγήθηκε στη δημοσιογράφο τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουλίου.

Ανέβηκε από το δικό της διαμέρισμα στο ακριβώς από πάνω όπου έμενε ο πατέρας και ο αδελφός της, για να φάει. Ο πατέρας της είχε ξαπλώσει στο καθιστικό για το μεσημεριανό του ύπνο και ο αδελφός της υπέθεσε πως ήταν στο υπνοδωμάτιο του. Έφαγε χωρίς να κάνει φασαρία και έφυγε για την απογευματινή της βάρδια στο φαρμακείο.

Στις έξι παρά το απόγευμα μίλησε για τελευταία φορά με τον αγαπημένο της πατέρα. Την είχε καλέσει ο ίδιος από το κινητό του τηλέφωνο στο φαρμακείο.

Τους βρήκε σε μια λίμνη αίματος…

Η νεαρή Μαριαλένα περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην Αγγελική Νικολούλη τον εφιάλτη που βίωσε εκείνο το μοιραίο απόγευμα. Ήταν στο φαρμακείο και όσο περνούσε η ώρα άρχισε να ανησυχεί γιατί ο πατέρας της δεν είχε εμφανιστεί όπως συνήθιζε , ούτε απαντούσε στις κλήσεις της.

Όταν βράδιασε για τα καλά αποφάσισε να καλέσει τη φίλη του για να μάθει νέα του αλλά πήρε αρνητική απάντηση. Της πρότεινε τότε να τον αναζητήσουν. Αρχικά οι δύο γυναίκες σκέφτηκαν την εξοχική κατοικία της οικογένειας με την ελπίδα ότι ο Δημήτρης Αφείδης είχε πάει εκεί για να αποφύγει την αφόρητη ζέστη των ημερών. Τελικά επέλεξαν να πάνε πρώτα από το σπίτι της οδού Ίωνος Δραγούμη.

Έφτασαν γύρω στις εννέα και είκοσι. Το αμάξι του ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω και από τον επάνω όροφο φαινόταν μόνο το φως της τηλεόρασης που τρεμόπαιζε. Η νεαρή γυναίκα πήρε τα κλειδιά από το δικό της διαμέρισμα που βρίσκεται στο ισόγειο και ανέβηκε τις σκάλες. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος είχε ποτίσει το χαλάκι της εξώπορτας. Προσπάθησε γρήγορα να ανοίξει αλλά κάτι βαρύ από πίσω την εμπόδιζε. Με δυσκολία κατάφερε να μπει. Το θέαμα ήταν αποτρόπαιο. Ο αδελφός της μέσα στα αίματα ήταν πεσμένος στο πάτωμα.

Προχώρησε προς το καθιστικό και αντίκρισε έντρομη τον πατέρα της ματωμένο πεσμένο κάτω από το τραπέζι της κουζίνας. Μέσα στην ταραχή της προσπάθησε να καλέσει ασθενοφόρο. Τα χέρια της έτρεμαν. Βγήκε στο μπαλκόνι καλώντας σε βοήθεια. Ένας γείτονας την απομάκρυνε από το σπίτι της σφαγής…

Μάρτυρας: « Άκουσα κραυγή τρόμου και κλάμα…»

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουλίου, αρκετός κόσμος πέρασε μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Αφείδη. Κι αυτό γιατί απέναντι, βρίσκεται το εκκλησάκι Προδρομούδι όπου εκείνη την ημέρα διάβαζαν ευχές για τα παιδιά. Λόγω της έντονης ζέστης περίπου τριάντα άτομα μπήκαν μέσα στην εκκλησία για δροσιά και πολλοί από αυτούς παρέμειναν μέχρι τις 7 το απόγευμα που τελείωσε η λειτουργία. Από τη γειτονιά και τους διερχόμενους κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό παρά μόνο μία γυναίκα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γύρω στις έξι παρά δέκα με έξι άκουσε από το σπίτι μια κραυγή σαν κλάμα. Η γειτόνισσα δεν έδωσε σημασία γιατί στο παρελθόν πατέρας και γιος συνήθιζαν να λογομαχούν έντονα.

Η αδελφή του συνταξιούχου φαρμακοποιού και αγαπημένη θεία του Γιώργου Ουρανία Πετρίσλη, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη.

Το μεγάλο ερωτηματικό για τους συγγενείς παραμένει. Ποιος οδήγησε σ’ αυτόν τον άδικο θάνατο πατέρα και γιο; Τι σχέση έχουν οι φήμες που τελευταία κυκλοφόρησαν ότι ο Αφείδης έκρυβε στο σπίτι του μεγάλο χρηματικό ποσό;

Περιέγραψε στη δημοσιογράφο τη βελτίωση που παρουσίαζε ψυχολογικά ο ανιψιός της μετά τον χαμό της μητέρας του. Όπως της είπε, ο πατέρας του τον παρακινούσε να ασχοληθεί με πολλά πράγματα για να ξεπεράσει το πρόβλημα του. Ο Γιώργος είχε βρει καταφύγιο στην εκκλησία, είχε κοινωνικοποιηθεί, ενώ βοηθούσε την αδελφή του στο φαρμακείο.

«Βρήκα την πόρτα ανοιχτή, φώναζα ποιος είναι»

Στα τέσσερα χρόνια που εργαζόταν η Ελένη Παπαθανασίου σαν οικιακή βοηθός στην οικογένεια Αφείδη, δεν είχε αντιληφθεί τίποτε το ύποπτο που θα μπορούσε να προκαλέσει το μεγάλο κακό που βρήκε το σπιτικό τους. Όπως είπε στην Αγγελική Νικολολούλη κάθε πρωί πήγαινε στο φαρμακείο για να παραλάβει το κλειδί του σπιτιού από τον Δημήτρη Αφείδη , το μεσημέρι στις 3 άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα της κουζίνας και έφευγε. Από τη στιγμή που η Αστυνομία την ενημέρωσε για το τραγικό συμβάν δεν μπορεί να βρει ησυχία. Εκμυστηρεύτηκε στη δημοσιογράφο κάτι που δεν είχε πει στην οικογένεια, γιατί τότε δεν το θεώρησε σημαντικό. Την προηγούμενη ημέρα από το φονικό όταν πήγε να πετάξει τα σκουπίδια, βρήκε την πόρτα ανοιχτή. Αυτό της έκανε εντύπωση και συνεχώς είχε την αίσθηση ότι κάποιος βρισκόταν εκεί γύρω. Φώναζε «ποιος είναι, ποιος είναι» αλλά κανείς δεν απάντησε, ούτε εμφανίστηκε.

Η πιθανή διαδρομή του δράστη πριν το μακελειό…

Η Αγγελική Νικολούλη με συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων ακολούθησε βήμα-βήμα την πιθανή διαδρομή που θα επέλεγε κάποιος για να μπει ή να βγει από το σπίτι της οικογένειας χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Το σπίτι του φαρμακοποιού Δημήτρη Αφείδη βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένο δρόμο των Σερρών που καταλήγει στην κεντρική οδό Εξοχών. Από εκεί σε κοντινή απόσταση, ξεκινά ένα μικρό δρομάκι που συνήθως χρησιμοποιούν περιπατητές. Θα πρέπει κάποιος να το γνωρίζει γιατί δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το δρομάκι αυτό οδηγεί στην πίσω πλευρά του σπιτιού της οικογένειας στην οδό Παπάζογλου.

Με αδιάψευστο μάρτυρα την κάμερα του «Τούνελ», η ρεπόρτερ δείχνει το πόσο εύκολο θα ήταν για τον οποιοδήποτε να μπει ή να φύγει από την αφύλαχτη πίσω πλευρά του σπιτιού. Η δημοσιογράφος κατέγραψε και τα σημεία που θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί στο ίδιο το σπίτι. Συνομίλησε με γείτονες που είχαν στο οπτικό τους πεδίο τη μονοκατοικία της σφαγής αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε κάτι το ύποπτο.

 [responsivevoice_button voice=”Greek Female” buttontext=”Άκουσε το άρθρο”]
anikolouli.gr

 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ ALLDAYNEWS

Τώρα όλες οι ειδήσεις του alldaynews.gr στο Google News.

To «alldaynews.gr» αποποιείται κάθε ευθύνη από τις αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων ιστοσελίδων, για τα οποία (άρθρα) την ευθύνη την έχει ο υπογράφων ως πηγή.

ΣχετικάΆρθρα

Σχολιάστε

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η κοπέλα που πέθαvε μετά από 67 συνεχόμενους εξορκισμούς: Η τρομακτική τελετή ηχογραφήθηκε και προκαλεί εφιάλτες (video)

Η ιστορία της Anneliese παραμένει μια συγκλονιστική μαρτυρία για την αναγκαιότητα της συμπόνιας, της γνώσης και της υπεύθυνης άσκησης της...

Περισσότερα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.