«Ζω από θαύμα. Πιστεύω στο Θεό!» Συγκλονίζει φοιτήτρια που βγήκε από τις φλόγες ζωντανή στα Τέμπη

Τέμπη

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Μιχαέλας Φρουδαράκη από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Η Μιχαέλα Φρουδαράκη, φοιτήτρια που επέζησε από το τρομερό δυστύχημα στα Τέμπη, μοιράστηκε τις δραματικές στιγμές που έζησε μέσα από μια αφήγηση που καθηλώνει. Οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη είδαν τις ζωές τους να απειλούνται, καθώς η λεπτή γραμμή ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο εξαρτήθηκε από τη θέση τους στο τρένο. Η Μιχαέλα, αν και επέζησε με τραύματα, νιώθει ότι γλίτωσε από θαύμα, αν και οι ψυχικές πληγές παραμένουν.

«Τα ακουστικά με προστάτευσαν»

Η Μιχαέλα, φοιτήτρια ζαχαροπλαστικής στο δεύτερο έτος στη Θεσσαλονίκη, βρισκόταν στο τέταρτο βαγόνι όταν συνέβη η σύγκρουση. Όπως αναφέρει, αυτό που την έσωσε από σοβαρότερους τραυματισμούς ήταν τα ακουστικά που φορούσε ενώ έβλεπε ταινία. «Φορούσα ακουστικά και, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, με προστάτευσαν. Τα ακουστικά έπεσαν μπροστά στα μάτια μου και με προστάτευσαν από τα γυαλιά, όπως και τα αυτιά μου».

«Ο Θεός με έσωσε»

Κατά τη διάρκεια των κρίσιμων δευτερολέπτων της σύγκρουσης, η Μιχαέλα νόμιζε πως έφτασε η τελευταία της στιγμή. «Ήταν τρομακτικό, νόμιζα πως θα πεθάνω. Ζω από θαύμα. Πιστεύω στο Θεό, αυτό που έγινε ήταν ένα θαύμα». Αν και κάποιοι θα μπορούσαν να το αποδώσουν στην τύχη, η ίδια είναι πεπεισμένη πως αυτό που έζησε είναι κάτι παραπάνω.

Η μοιραία καθυστέρηση στη Λάρισα

Η πορεία της αμαξοστοιχίας είχε διακοπεί για λίγα λεπτά στη Λάρισα λόγω κίνησης στις γραμμές. Το τρένο ήταν γεμάτο επιβάτες, όμως κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι θα ακολουθούσε. «Βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι, το οποίο χτυπήθηκε. Είδα σκηνές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Μία κοπέλα κατάπιε γυαλιά», περιγράφει η Μιχαέλα.

«Πίστευα ότι θα πεθάνουμε εκεί μέσα»

Μετά τη σύγκρουση, η κατάσταση ήταν χαοτική. «Είπα ότι θα πεθάνουμε εδώ μέσα». Η πόρτα από την πλευρά της φωτιάς ήταν ανοιχτή, αλλά η διέξοδος ήταν επικίνδυνη λόγω του γκρεμού. Οι επιβάτες έπρεπε να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για να βγουν από την άλλη πόρτα, ενώ έξω επικρατούσε απόλυτο χάος, με φωτιά, καπνούς και τραυματίες παντού. «Είδα αίματα, τραυματίες, ακρωτηριασμούς. Η κατάσταση ήταν αδιανόητη».

Η δύσκολη στιγμή της ενημέρωσης

Η οικογένεια της Μιχαέλας βρισκόταν στην Κρήτη και δεν γνώριζε τίποτα. Η Μιχαέλα δεν ήθελε να τους τρομοκρατήσει. «Έστειλα μήνυμα στην αδερφή μου ότι έφτασα καλά, αν και αυτό ήταν ψέμα. Το πρωί τούς ενημέρωσα για το τι έγινε πριν δουν τα ρεπορτάζ».

«Ήμουν τυχερή στην ατυχία μου»

Η Μιχαέλα υπέστη τραυματισμούς από τη σύγκρουση, όμως θεωρεί τον εαυτό της τυχερό. «Χτύπησα δυνατά στο κεφάλι και φοράω κολάρο, αλλά αυτό που με σοκάρει είναι ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει πως στην ένταση της σύγκρουσης είχα δαγκώσει τη γλώσσα μου και έκοψα κομμάτι». Οι τραυματισμοί της θα επουλωθούν, αλλά οι ψυχικές πληγές θα τη συνοδεύουν για πάντα.

Η Μιχαέλα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα, αν και οι εικόνες της τραγωδίας παραμένουν ζωντανές. Παρά το σοκ, κοιτάζει μπροστά, προσπαθώντας να βρει δύναμη στη σκέψη ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Πηγή: cretalive.gr

Exit mobile version