Ξέσπασε ο Συρίγος σε Καραγκούνη για τα Τέμπη: «Πείτε σε αυτά τα σκουπίδια να μην γράφουν ψεύδη για τους γονείς των θυμάτων»
Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη συνεχίζεται, με τις εντάσεις να κλιμακώνονται ενόψει της επετείου των δύο χρόνων από το δυστύχημα. Οι επικείμενες συγκεντρώσεις σε περισσότερες από 160 ελληνικές πόλεις και δεκάδες ακόμη στο εξωτερικό εντείνουν το κλίμα, φέρνοντας εκ νέου στην επιφάνεια τις αντιδράσεις των πολιτικών προσώπων και των πολιτών.
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA, ο Νίκος Συρίγος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστα Καραγκούνη, με αφορμή δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που έχουν προκαλέσει οργή.
Οργισμένη τοποθέτηση του Νίκου Συρίγου
Ο δημοσιογράφος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του θέματος και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δηλώσεις στελεχών που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
«Έχετε κάθε δικαίωμα όλοι εσείς που χειροκροτήσατε τον Καραμανλή, λες και έκανε κάτι σπουδαίο, να προσπαθείτε να αποδείξετε ότι όσα λέει ο κόσμος δεν ισχύουν.
Θα σας θυμίσω κάποιες δηλώσεις στελεχών σας: “Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια”, “Τα Τέμπη κρίθηκαν στις εκλογές του 2023”, “Τα Τέμπη είναι ένα μπαγιάτικο θέμα”, “Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα”, “Η εξεταστική μας είναι γουρλίδικη”, “Όποιος μιλάει για το μπάζωμα, είναι για τα μπάζα”. Αυτές οι φράσεις δεν είναι προσβλητικές για τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους;
Κι ένας δικός σας βουλευτής είπε πως οι γονείς των θυμάτων έχουν το ακαταλόγιστο. Δεν είναι τρελοί, έχουν τον πόνο τους, το δίκιο τους και δεν έχουν τα παιδιά τους. Αν έχετε πρόσβαση σε κάποιο twitter, πείτε σε αυτά τα σκουπίδια να μην γράφουν ψεύδη για τους γονείς των θυμάτων».
Η απάντηση του Κώστα Καραγκούνη
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε στις κατηγορίες, λέγοντας πως δεν είναι ο ρόλος του να κρίνει τις δηλώσεις των συναδέλφων του, καθώς αυτή η κρίση ανήκει στην κοινωνία.
«Δεν πρόκειται να κρίνω τις δηλώσεις κανενός συναδέλφου. Ο καθένας μας κρίνεται από την κοινωνία για τις τοποθετήσεις του.
Να φανταστείτε ότι κάποιοι από τους συναδέλφους που αναφέρατε δέχονται απειλές για τη ζωή τους, όπως και η ηγεσία του Αρείου Πάγου. Το τελευταίο διάστημα έχουν ειπωθεί πράγματα που ξεπερνούν κάθε όριο.
Αυτά τα συστήματα ασφαλείας, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το δυστύχημα, έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2000. Αυτοί που σήμερα ρίχνουν δηλητήριο στην κοινωνία ας αναρωτηθούν τι έκαναν επί 20 χρόνια, ενώ υπήρχαν εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα. Δεν αρκεί να λένε “είστε δολοφόνοι”».
Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, με τη διαμάχη να αντανακλά τη γενικότερη ένταση που επικρατεί στην κοινωνία γύρω από την τραγωδία και την αναζήτηση ευθυνών.