Βίκυ Βολιώτη: «Πάντα ήθελα να υιοθετήσω, δεν μου ήρθε ουρανοκατέβατο ή από ανάγκη»

Βίκυ Βολιώτη

Η Βίκυ Βολιώτη μίλησε για την εμπειρία της με την υιοθεσία, καθώς και για την ανησυχητική άνοδο της βίας μεταξύ ανηλίκων, σε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Weekenders» με τη Νάντια Ρηγάτου. Η ηθοποιός μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με την εκπαίδευση, τη χρήση των social media από τα παιδιά και τη σημαντικότητα της παρατήρησης του κόσμου γύρω μας. Παράλληλα, άγγιξε και το προσωπικό θέμα της υιοθεσίας της κόρης της, εξηγώντας ότι ήταν μια απόφαση που είχε στο μυαλό της από μικρή.

Η βία μεταξύ ανηλίκων και η ευθύνη του σχολείου

Η Βίκυ Βολιώτη αναφέρθηκε με ανησυχία στα αυξανόμενα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων, τονίζοντας ότι αυτά τα γεγονότα δεν είναι καινούργια, αλλά τώρα γίνονται περισσότερο αντιληπτά και αναδεικνύονται στη δημοσιότητα. Όπως σημείωσε, το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολικό σύστημα.

«Το σχολείο έχει πάψει να είναι ένας χώρος όπου μαζευόμαστε για να έρθουμε σε επαφή με τη γνώση, την παιδεία, την καλλιέργεια και την εξοικείωσή μας με το κοινωνικό σύνολο», εξήγησε η ηθοποιός, τονίζοντας ότι η εκπαιδευτική διαδικασία έχει μετατραπεί σε έναν απλό μηχανισμό φύλαξης των παιδιών.

Ο ρόλος των γονέων και των social media

Σύμφωνα με τη Βίκυ Βολιώτη, σημαντικό μέρος της ευθύνης για τα φαινόμενα βίας βαραίνει και τους γονείς, καθώς και την επιρροή των social media στη ζωή των παιδιών. Η ίδια αποκάλυψε ότι αποφεύγει να εκθέτει την κόρη της, Άννα, στα social media, καθώς δεν της έχει ακόμα παραχωρήσει κινητό ή tablet. Μάλιστα, ανέφερε πόσο σημαντικό είναι για εκείνη να αφιερώνει χρόνο μαζί με την κόρη της χωρίς την παρέμβαση των τεχνολογικών μέσων.

«Μου φαίνεται τρελό, δηλαδή, να πάμε, ας πούμε το καλοκαίρι να φάμε κάπου, σε μία ταβέρνα και να της δώσω το κινητό. Βλέπω τα παιδιά πολλές φορές δε σηκώνουν το κεφάλι από το κινητό ή το τάμπλετ», παρατήρησε η ηθοποιός, εκφράζοντας την ανησυχία της για το πώς η χρήση αυτών των συσκευών εμποδίζει τα παιδιά από το να παρατηρούν και να μαθαίνουν από τον κόσμο γύρω τους.

Η υιοθεσία ως συνειδητή απόφαση

Η ηθοποιός μίλησε επίσης για την απόφαση της να υιοθετήσει την κόρη της, Άννα. Όπως αποκάλυψε, η σκέψη της υιοθεσίας ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό της από πολύ νωρίς. Δεν ήταν μια απόφαση που προέκυψε ξαφνικά ή λόγω ανάγκης, αλλά μια επιλογή που η ίδια θεωρούσε πιθανή για το μέλλον της.

«Ναι, το σκεφτόμουν από μικρή αυτό. Είναι κάτι το οποίο είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι αν κάνω παιδιά, αν θελήσω παιδιά, θα μου άρεσε να υιοθετήσω», δήλωσε, αποκαλύπτοντας ότι η υιοθεσία της κόρης της ήταν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας επιθυμίας και όχι μιας απόφασης της στιγμής.

Δείτε το βίντεο:

Exit mobile version