Τύφλα στο μεθύσι ο 39χρονος γκαλερίστας που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο – Οδηγείται στη φυλακή

τροχαίο

Ο γνωστός γκαλερίστας του Κολωνακίου, που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι κατά τη διάρκεια ενός θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Ποσειδώνος, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή αύριο (16.10.2024). Το δυστύχημα οδήγησε στο θάνατο ενός 52χρονου οδηγού, ενώ ο ίδιος ο γκαλερίστας υπέστη τραυματισμούς και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, οι πιθανότητες να σωθεί το αριστερό του μάτι παραμένουν ελάχιστες. Μετά την απολογία του, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Οι συνθήκες της σύλληψης

Ο 39χρονος οδηγός, ο οποίος έχει καταγωγή από την Αθήνα, συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, κ. Στέλιο Γκαρίπη, και έδωσε εξηγήσεις στον ανακριτή. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει για τη μη ενοχή του και κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της τροχαίας, οδηγούσε με υψηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του αλκοτέστ έδειξαν περιεκτικότητα οινοπνεύματος 1,55, όταν το νόμιμο όριο είναι μόλις 0,25. Η συμπεριφορά του αυτή οδήγησε σε μία μοιραία αλυσίδα γεγονότων.

Η πορεία που οδήγησε στην τραγωδία

Τα γεγονότα που οδήγησαν στο δυστύχημα ξεκίνησαν όταν ο γκαλερίστας και η σύντροφός του αποχώρησαν από το Κολωνάκι, οδηγώντας στην παραλιακή λεωφόρο. Κατά την πορεία τους, ο οδηγός πέρασε δύο κόκκινα φανάρια, ενώ το κοντέρ του αυτοκινήτου του έδειχνε ταχύτητες που έφταναν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που υπήρξε καθοριστικό για την τραγωδία που ακολούθησε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το επίπεδο αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του οδηγού, ήταν πολλαπλάσιο του επιτρεπόμενου ορίου. Για την ακρίβεια, ενώ το όριο σύλληψης είναι το 0,45, το δικό του αλκοτέστ έδειξε 0,75 και στο αίμα του βρέθηκε συγκέντρωση 1,55, κάτι που καθιστά την επικίνδυνη οδηγική του συμπεριφορά ακόμη πιο σοβαρή.

Το θανατηφόρο δυστύχημα

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 02:35 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Γλυφάδας. Ο 52χρονος οδηγός, κινούμενος από τον Πειραιά προς τη Βούλα, συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε ο γκαλερίστας. Η σφοδρή σύγκρουση είχε τραγικά αποτελέσματα, με το όχημα του 52χρονου να εκτρέπεται προς τα δεξιά και να προσκρούει σε δέντρο και ακολούθως σε σταθμευμένο όχημα. Το αυτοκίνητο του γκαλερίστα εξετράπη προς τα αριστερά, προσκρούοντας σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

Η σύγκρουση αυτή οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου οδηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», ενώ ο γκαλερίστας και η 33χρονη συνοδηγός του μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο «Νίκαιας».

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, με το Α’ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής να διεξάγει την προανάκριση. Για τον θανόντα δόθηκε εντολή για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ για τον γκαλερίστα λήφθηκαν δείγματα αίματος και ούρων για τον εντοπισμό αλκοόλ και τοξικών ουσιών. Ο 39χρονος συνελήφθη για παραβίαση των άρθρων 28 και 302 του Ποινικού Κώδικα. Τέλος, οι αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει εάν οι οδηγοί φορούσαν ζώνες ασφαλείας, κάτι που ενδέχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Exit mobile version