Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Εθνικής απάντησε για τις δηλώσεις του και ξεκαθάρισε πως σέβεται την μητέρα του αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας πως ο πατέρας του Παναθηναϊκός.
Ο Βασίλης Τσιάρτας, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», μετά την δήλωση της μητέρας και της αδερφής του αλλά και την δική του απάντηση χθες (7/2).
O πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Εθνικής, είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το κόμμα «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανηδιώτη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Επέλεξα ένα κόμμα με εκφράζει απόλυτα. Ναι με είχαν προσεγγίσει κι άλλα κόμματα, όπως από τον κ.Βελόπουλο και στελέχη της ΝΔ και από άλλα κόμματα μικρότερα, ακόμη και από το κόμμα του Κασιδιάρη , αλλά η επιλογή μου είναι συνειδητή, είναι πατριωτικό το κόμμα που επέλεξα, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και με σεβασμό στους θεσμούς χωρίς να έχει καμία σχέση με τα άκρα. Ασπάζεται την απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με την οποία καταδικάζει ναζισμό και τον κομμουνισμό. Η επιλογή μου ήταν ξεκάθαρα συνειδητή».
Πώς φάνηκε το γεγονός της επιστολής της μητέρας και της αδερφής του:
«Είναι διαχωρισμός, δεν είναι δήλωση έτσι όπως την παρουσιάζει μια μειοψηφία η οποία κατά τη γνώμη της με αποκηρύσσουν. Έκαναν μία τοποθέτηση, απάντησα. Τις αποφάσεις για το τι θα κάνω τις παίρνω μόνος. Θα σας πω κάτι και κλείνω με αυτό το θέμα. Ο πατέρας μου με στήριξε και με βοήθησε στην καριέρα μου, ήταν αντικειμενικός πάνω απ’ όλα, ήταν Παναθηναϊκός, εγώ σε ποια ομάδα έπαιξα στην Ελλάδα μόνο;… στην ΑΕΚ. Αναφορικά με αυτό που ανέβασα, είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μου. Σέβομαι και εκτιμώ τη μητέρα μου. Πείτε μου πού είμαι ομοφοβικός, πού φασίστας και πού ρατσιστής… Απάντησα χθες με μια τοποθέτηση στην οποία είμαι ξεκάθαρος, απάντησα», ανέφερε.
Για τη δήλωση του με τον μικρό Αμίρ και ποιος πρέπει να κρατά την ελληνική σημαία:
«Ήταν μια εθνική γιορτή και προτεραιότητα έχουν τα Ελληνόπουλα. Φυσικά και ασπάζομαι όποιος θέλει να κρατά τη σημαία. Δίπλα στον Αμίρ ήταν και η μητέρα του φορώντας τη μαντίλα; Αυτό τι σημαίνει; Το παιδί κράτησε τη σημαία, αλλά δίπλα η μάνα ήταν ντυμένη με το πως ήταν ντυμένη στη χώρα της. Εμένα με ενοχλεί. Δεν ενοχλεί μόνο εμένα, ενόχλησε την πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε.
Για το ότι χαρακτηρίστηκε ως ομοφοβικός:
«Ακούγοντας χτες την εκπομπή σας και με χαρακτηρίσατε. Σας πληροφορώ όλα αυτά τα χρόνια μίλησα με χιλιάδες κόσμο, δε βρέθηκε ένας να μου πει “τι είναι αυτά που λες”. Από ακροαριστερές οργανώσεις έχω δεχθεί πόλεμο. Ακόμα και την κ. Ακρίτα που βγάλατε, η οποία είναι ακροαριστερή και μου είναι αδιάφορη η γνώμη της. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κ. Ακρίτα μπορεί να χαρακτηρίζει κάποιον ακροδεξιό και όταν την λέμε ακροαριστερή θα πρέπει να ξεσηκώνονται αντιδράσεις».
Για το ότι υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση –πρωτόδικη- για τις απόψεις του:
«Είναι υπάρχει πρωτόδικη και με ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου. Να πείτε στον συνεργάτη σας να αποδείξει πότε μπήκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Ο συνεργάτης δίπλα σας. Κάνετε ερευνητική δημοσιογραφία και να παραπληροφορείτε ότι έφαγα πρόστιμο; Είπατε ότι υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Δεν ισχύει αυτό. Δεν έχει τελεσιδικήσει. Να κάνετε σωστό ρεπορτάζ και να ενημερώνετε σωστά τον κόσμο».
Στην ανακοίνωση του που αναφέρει για «γονέας Α και Β» και ότι οι γονείς πρέπει να μην είναι του ίδιου φύλου:
«Τα παιδιά δεν είναι για πειράματα, πρέπει να μεγαλώνουν με μητέρα και πατέρα, να έχουν τα πρότυπα τα σωστά. Είμαι υπέρ να υιοθετούν παιδιά, ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Δεν είμαι υπέρ να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες. Είχα κάνει τη δήλωση ότι αυτό που πάει να γίνει σε ανήλικα παιδιά (σ.σ. για αλλαγή φύλου), το θεωρώ έγκλημα».
Για το ότι λέει ότι ο καθένας δεν μπορεί ότι κάνει στην κρεβατοκάμαρά του να το κάνει και δημόσια:
«Αυτό που βλέπω ότι είναι λάθος είναι ότι κάποιοι προτάσσουν τη σεξουαλική τους προτίμηση».
Αν θα ανακαλούσε κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει όπως για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Γιατί είναι ακραία; Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως αθλητή. Δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή μου. Στην αναφορά μου για την συγκεκριμένη εκδήλωση και φωτογραφία είπα ότι θα μπορούσε να είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς, γιατί γιορτάζουμε μια εθνική γιορτή. Είναι Έλληνας, όπως μπήκαν και οι περισσότερες φωτογραφίες με τους Έλληνες. Θεωρώ και θεώρησα ότι γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης, να μπει κάποιος Έλληνας, ο ίδιος έχει πει -με όλη την εκτίμηση που του έχω- ότι είμαι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός. Το ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανδρώθηκε, καταξιώθηκε, πήγε στην Αμερική διαπρέπει νιώθει Έλληνας, δε διαφωνεί κανείς. Είμαστε στην εποχή του τσουβαλιάσματος και αυτό προκαλεί την μεγαλύτερη σύγχυση, κάτι που προέρχεται από την ακροαριστερή πλευρά».