Η ζωή της 54χρονης Ε. Γεωργίου, άλλαξε άρδην μετά την 14μηνη φυλάκισή της.
Η Ε. Γεωργίου, εξιστόρησε στο ThemaOnline τα γεγονότα της ζωής της από την ημέρα που συνελήφθη, μέχρι και αυτήν που αποφυλακίστηκε από τις Κεντρικές Φυλακές, αλλά και το σήμερα.
Η 54χρονη, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, συνελήφθη όταν προσφέρθηκε να μεταφέρει φιλικά της πρόσωπα στο Αεροδρόμιο και μαζί με αυτά, έναν ακόμη νεαρό που η ίδια δεν γνώριζε, αλλά αυτοί που συνόδευε, της είπαν ότι ήταν γνωστός τους.
Ο νεαρός αυτός, κατά τον έλεγχο στο Αεροδρόμιο, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πλαστή ταυτότητα και η κα. Γεωργίου, συνελήφθη για συνέργεια. Ενώ η ίδια εξήγησε στους ανακριτές ότι δεν είχε εις γνώση της το αδίκημα που διέπραξε ο νεαρός, δεν τους έπεισε, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 14 μήνες φυλάκιση.
Σημειώνεται ότι η 54χρονη, πριν καταδικαστεί, ήταν λήπτρια του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε (σ.σ. διαβήτης κα). Ωστόσο, κατά την έκτιση της ποινής της, όπως συμβαίνει πάντα άλλωστε, δεν λάμβανε το επίδομα.
Μετά την αποφυλάκισή της, τον Αύγουστο του 2018, η κα. Γεωργίου, παρά το ότι είχε δύο παιδιά, έμεινε άστεγη και αναγκάστηκε για ένα μήνα να κοιμάται σε παγκάκι κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια, στην Λευκωσία. Ξεκίνησε όμως, τις διαδικασίες για να λάβει εκ νέου του ΕΕΕ και ζήτησε βοήθεια ώστε να βρει μια στέγη, κάτι που συνέβη στην συνέχεια.
Ωστόσο, λόγω και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει (χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) και σε συνδυασμό ότι δεν μπορεί να εργαστεί, το ποσό που λάμβανε από το επίδομα, δεν ήταν αρκετό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού όπου διαμένει, το ρεύμα και άλλους λογαριασμούς.
Σήμερα, ενώ απειλείται με έξωση από το σπίτι που ενοικιάζει, δεν έχει ρεύμα, ούτε νερό και ζει σε άθλια κατάσταση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Οι ινσουλίνες που λαμβάνει από το νοσοκομείο, έχουν χαλάσει, αφού δεν φυλάγονται στο ψυγείο όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει σωστά την θεραπεία της και αυτό να έχει αντίκτυπο στην υγεία της.
Πρόσφατα μάλιστα, υπέστη ελαφριάς μορφής εγκεφαλικό.
Η ιστορία της κα. Γεωργίου, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, ενώ είναι και ένα τρανταχτό παράδειγμα όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άτομα που αποφυλακίζονται, ώστε να ενταχθούν ομαλά ξανά στην κοινωνία.
Της Μαρινέλλας Παναγιώτου