Τραγική εξέλιξη: Εντοπίστηκε νεκρή μετά από 18 ημέρες η νεαρή φοιτήτρια

φοιτήτρια

Μια θλιβερή υπόθεση στην Τουρκία: Νεκρή μετά από 18 ημέρες αναζητήσεων νεαρή φοιτήτρια

Η τραγική είδηση από την Τουρκία συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καθώς η εξαφάνιση μιας νεαρής φοιτήτριας κατέληξε σε ένα θλιβερό αποτέλεσμα. Μετά από 18 ημέρες ερευνών, το πτώμα της νεαρής κοπέλας εντοπίστηκε, με τις συνθήκες του θανάτου της να παραμένουν άγνωστες.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 21χρονη Ρογίν Κ., φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βαν, εξαφανίστηκε την 27η Σεπτεμβρίου, όταν εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από τη φοιτητική εστία όπου διέμενε. Παρά τις εντατικές έρευνες, οι αρχές της Τουρκίας δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν για σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας βρέθηκε στις όχθες της λίμνης Βαν, κοντά στο χωριό Μολά Κασίμ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, μέσα από μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα, αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Η ανησυχία για τη βία κατά των γυναικών στην Τουρκία

Η υπόθεση της Ρογίν Κ. έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα τραγικών γεγονότων που αφορούν τη βία κατά των γυναικών στη γειτονική χώρα. Για περισσότερο από δύο εβδομάδες, εκατοντάδες γυναίκες διαδηλώνουν στους δρόμους της Τουρκίας, καταγγέλλοντας τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες και την ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας από το κράτος.

Πρόσφατες τραγωδίες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη

Μερικές από τις πιο φρικτές υποθέσεις περιλαμβάνουν μια διπλή γυναικοκτονία στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Οκτωβρίου, όπου το ένα από τα θύματα, μια 19χρονη γυναίκα, αποκεφαλίστηκε. Επιπλέον, η δολοφονία μιας 8χρονης τον Αύγουστο, καθώς και μιας 26χρονης αστυνομικού τον Σεπτέμβριο, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των γυναικών στη χώρα.

 

Φεμινιστικές οργανώσεις και η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης

Οι φεμινιστικές οργανώσεις στην Τουρκία δεν έχουν μείνει σιωπηλές μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Εδώ και καιρό, αγωνίζονται για την επαναφορά της Τουρκίας στη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, ένα διεθνές νομικό πλαίσιο που στοχεύει στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Η Άγκυρα αποχώρησε από τη Συνθήκη το 2021, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.

Στατιστικά που σοκάρουν

Οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από φεμινιστικές οργανώσεις υπογραμμίζουν το μέγεθος του προβλήματος. Από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν 117 γυναικοκτονίες, ενώ άλλες 110 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους κάτω από ύποπτες συνθήκες, πολλές από τις οποίες ταξινομούνται ως αυτοκτονίες, παρόλο που οι περιστάσεις είναι συχνά αμφιλεγόμενες.

Η κατάσταση παραμένει ζοφερή, και η τραγική ιστορία της Ρογίν Κ. ενισχύει τη φωνή όσων απαιτούν δικαιοσύνη και αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των γυναικών στην Τουρκία.

Exit mobile version