Ένα tweet ήταν αρκετό για να μας ανοίξει τα μάτια και να μας κάνει να διαπιστώσουμε πως τόσα χρόνια σουρώναμε με λάθος τρόπο τα μακαρόνια μας.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που οι περισσότεροι από εμάς -και ιδίως όσοι έχουν παιδιά- τα μαγειρεύουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα.
Ο τρόπος μαγειρέματός τους μέχρι σήμερα ήταν ο εξής:
Ξεκινάμε βράζοντας αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Έπειτα, μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για όσα λεπτά λέει η συσκευασία (συνήθως 8-10 λεπτά). Έπειτα τα σουρώνουμε με το σουρωτήρι στον νεροχύτη, προσθέτουμε τη σάλτσα της επιλογής μας και τα τρώμε.
Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως το σούρωμα τον μακαρονιών μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολο και γρήγορο;
Μια χρήστρια του Twitter ανέβασε πριν απο καιρό μια φωτογραφία που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στο σούρωμα.
Αυτό που κάνει είναι ότι βάζει το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και μετά χύνει το νερό. Έτσι τα μακαρόνια μένουν στην κατσαρόλα όπου μπορεί πλέον ο εκάστοτε μάγειρας να προσθέσει τα υλικά που θέλει χωρίς να κάνει ιδιαίτερο χαμό στην κουζίνα.
Good morning to everyone. Just saw this on Facebook and spazzed. pic.twitter.com/YB8qJ2a1g5
— The Black Miley Cyrus (@Daibellaaa) October 2, 2017
Συνταγή: Τα σπαγγέτι του δολοφόνου
Τα Spaghetti all’assassina, ή «δολοφονικά μακαρόνια», είναι μια από τις πιο εμβληματικές συνταγές ζυμαρικών από το Μπάρι, την κύρια πόλη της Απουλίας.
Η συνταγή δημιουργήθηκε ως ένας τρόπος ανακύκλωσης των περισσευμάτων σάλτσας και βασίζεται στην τεχνική μαγειρέματος risottatura που θέλει τα σπαγγέτι να ετοιμάζονται όπως το ριζότο.
Υπάρχουν πάρα πολλές ανακρίβειες, μύθοι και παράδοξες ιστορίες για το πώς προήλθε το όνομα της διάσημης αυτής συνταγής και σίγουρα ο δημιουργός δεν εμπνεύστηκε από κάποια κακουργηματική πράξη. Ίσως η αλήθεια να είναι η καυτερή και σπιρτόζική της γεύση που «σκοτώνει».
Υλικά για τη συνταγή
400 γραμμάρια σπαγγέτι
700 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας σκέτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι ή νιφάδες μπούκοβο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγη ζάχαρη για την ξινίλα της ντομάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε 2 κατσαρολάκια και 1 μεγάλο τηγάνι, όχι αντικολλητικό (η αυθεντική συνταγή προτείνει μαντεμένιο για να αρπάξουν κρούστα τα μακαρόνια πιο εύκολα). Αρχικά ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα από τα κατσαρολάκια και βράστε την σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά. Βάλτε και λίγη ζάχαρη, αν επιθυμείτε, για να αποφύγετε την ξινίλα από την ντομάτα. Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά μέχρι να ετοιμαστεί.
Στο άλλο κατσαρολάκι βάλτε δύο κουτάλες της σούπας (όχι κουταλιές) νερό και φέρτε το σε βρασμό. Όταν βράσει, προσθέστε 2 κουτάλες από την πηκτή σάλτσα ντομάτας, αλατίστε και ανακατέψτε καλά. Με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζετε ένα είδος ζωμού ντομάτας για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά όπως με την τεχνική του ριζότο. Φροντίστε να κρατήσετε στην άκρη 2 κουτάλες από την πηκτή σάλτσα ντομάτας που θα τις χρειαστείτε στο τέλος.
Στη συνέχεια βάλτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου και την πιπερίτσα και μόλις σοταριστούν ελαφρά, ρίξτε τα ωμά ζυμαρικά απλωμένα όσο μπορείτε και τσιγαρίστε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις μυρίσουν τα σπαγγέτι, ρίξτε 2 κουτάλες από τον καυτό ζωμό ντομάτας και αφήστε τα να ψηθούν αργά σε μέτρια φωτιά. Όταν τα μακαρόνια δεν είναι πια σκληρά, αφαιρέστε τα σκόρδα και την πιπερίτσα και συνεχίστε το μαγείρεμα προσθέτοντας εναλλάξ ζωμό ντομάτας ή πηκτή σάλτσα.
Όταν είναι εντελώς έτοιμα, προσθέστε στο κέντρο του τηγανιού 1 κουτάλα πηκτή σάλτσα ντομάτας, ανακατέψτε και δυναμώστε τη φωτιά. Χωρίς να τα ανακατέψετε καθόλου, αφήστε τα να καπνιστούν για 1,5 λεπτό (ή 2, ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα αρπάξουν), να πιάσουν κρούστα από κάτω και να καραμελώσουν.
Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!