Για τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ Νίκος Κουλούσιας.
Ο σεφ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Κάρολο, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ελλάδα ο βασιλιάς δοκίμαζε τα πάντα.
Ωστόσο πλέον αναμένεται το καινούριο πρωτόκολλο που θα αναφέρει την περιγραφή της διατροφής που θα έχει από Δευτέρα έως Κυριακή.
Η βασίλισσα Ελισάβετ προτιμούσε τη γαλλική κουζίνα, ωστόσο είχε δοκιμάσει και ελληνικά πιάτα.
Εκείνο που ξεχώριζε ήταν οι πίτες, με μία ιδιαίτερη προτίμηση τις ηπειρώτικες, ωστόσο απέφευγε τα βαριά φαγητά, καθώς το πρόγραμμά της ήταν φορτωμένο και η ίδια σε μεγάλη ηλικία.
Ο σεφ Νίκος Κουλούσιας αποκάλυψε τι θα περιλαμβάνει το μενού την ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.
«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή καθημερινά συναντήσεις, όπου εκτελούμε μικρά πράγματα. Δεν θα γίνει επίσημο συμπόσιο όπως έχουμε συνηθίσει, απλά είναι μικρογεύματα», εξήγησε ο σεφ.
Την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ θα τηρηθεί το πρωτόκολλο στο μενού, δηλαδή δεν θα περιλαμβάνει σκόρδο.
«Θα κάνουμε κάποια σνακ και finger food. Μοιάζει με κοκτέιλ πάρτι, οι σερβιτόροι θα γυρίζουν και οι καλεσμένοι θα τσιμπήσουν εάν θέλουν κάτι», είπε ο σεφ.
Το επίσημο γεύμα θα ακολουθήσει όταν θα γίνει η στέψη του βασιλιά Κάρολου.
Με τον Κάρολο να ανεβαίνει στο θρόνο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει το μενού του παλατιού και να γίνει πιο μοντέρνο, ενώ ο σεφ δήλωσε πως θα υπάρξει πρόταση να μπει πιο έντονα η ελληνική κουζίνα στο παλάτι.