H σειρά «Λούνα Παρκ» με πρωταγωνιστή τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, αγαπήθηκε από τόσες και τόσες γενιές Ελλήνων
Για μια επταετία, από την χρονιά 1974 έως και το 1981, πολλοί Έλληνες τηλεθεατές παρακολουθούσαν την σειρά «Λούνα Παρκ». Η σειρά αυτή είχε ως θέμα της ένα λούνα παρκ και τους ανθρώπους που εργάζονταν εκεί, παρουσιάζοντας τις καλές και τις άσχημες στιγμές τους, τις λύπες και τις χαρές τους, τους έρωτες και τις αδυναμίες τους.
Το Λούνα Παρκ ήταν η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά, που προβαλλόταν από την ΕΙΡΤ (από το 1975 ΕΡΤ) την περίοδο 1974-1981. Το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε στις 11 Ιουλίου 1974 και το τελευταίο στις 9 Μαΐου 1981!
Το Λούνα Παρκ αποτελούσε -μοναδικά ως σήμερα για την ελληνική τηλεόραση- ένα ποτ πουρί από αυτοτελή εύθυμα σκετσάκια, μουσικό σόου και τηλεπαιχνίδι. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος έγραφε και τα κείμενα των σκετς, τηλεσκηνοθέτης ήταν ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, την παραγωγή έκανε ο Ντένης Πετρόπουλος, τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Μίνως Αργυράκης, ενώ η μουσική επιμέλεια ανήκε στον Μίμη Πλέσσα.
Ο χαρακτήρας του γκρινιάρη κυρ-Γιώργη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), ήταν ο πιο χαρακτηριστικός και δημοφιλής απ’ όλους. Άλλοι κύριοι ρόλοι ήταν της συζύγου του Ουρανίας (Άννα Παϊτατζή), της αφελούς ανιψιάς του Κάθριν (Ρένα Παγκράτη), της πληθωρικής χαρτορίχτρας Μαρίας (Αλέκα Στρατηγού), της Τούλας με το παιχνίδι των κρίκων και την γνωστή ατάκα «Πέντε κρίκοι ένα τάλιρο, για περάστε παρακαλώ, πλούσια δώρα!» (Κάτια Αθανασίου) και του Θόδωρου του καφετζή (Σπύρος Φασιανός), ενώ μακροβιότερος παρουσιαστής υπήρξε ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης. Μάλιστα δύο εκ των πρωταγωνιστών, ο Νίκος και η Ρένα (Νίκος Δαδινόπουλος και Μαίρη Ευαγγέλου), αφού γνωρίστηκαν στο πλαίσιο των γυρισμάτων και μετά τον τηλεοπτικό τους γάμο με κουμπάρο τον κυρ-Γιώργη σε επεισόδιο του Λούνα Παρκ το 1977, έγιναν ζευγάρι και στη ζωή το 1979.
Λούνα Παρκ: Που χάθηκαν οι κασέτες με τα πρώτα σίριαλ
Στη θλιβερή επέλαση του ΠΑΣΟΚ υπάγεται και η απώλεια σειρών και εκπομπών που, ενώ είχαν εγκριθεί από την παλιά διοίκηση και μάλιστα πολλές είχαν τελειώσει τα περισσότερα ή όλα τα επεισόδια, η νέα ΠΑΣΟΚική διοίκηση της ΕΡΤ τα «απέρριψε» και δεν τα μετέδωσε, ακυρώνοντας όλες τις αντίστοιχες συμβάσεις. Υπάρχουν τα πρώτα «άπαιχτα» επεισόδια των «κομμένων» σειρών αυτών του 1981 στο αρχείο της ΕΡΤ. Εδώ να σταθούμε στην ανεκτίμητη αξία σειρών που κατέστρεψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: Ήταν θαυμάσια δείγματα κλασικής τηλεόρασης, ανυπέρβλητη δουλειά σημαντικών σκηνοθετών και ηθοποιών, που πολλά απ’ αυτά θα στέκονταν και σήμερα άνετα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφού προηγουμένως είχαν διδαχθεί στα Πανεπιστήμια, σαν μοναδικά πρότυπα κινηματογραφικής γραφής, αισθητικής, ερμηνείας και αφήγησης.
Από μια θλιβερή συγκυρία, δε, ενώ αριστουργήματα σε βίντεο χάθηκαν, ένα μεγάλο μέρος ευτελών ελληνικών ταινιών, χάρη στο φιλμ, επέζησε, έγινε high definition και με το άλλοθι «παλιό ελληνικό σινεμά» (κοντά στα χλωρά!) παίζεται με βουλιμική αφθονία στα κανάλια.