ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2026 σύμφωνα με το Taste Atlas και είναι …ελληνικό!

Αυτό είναι το ελληνικό τυρί που αναδείχθηκε το κορυφαίο τυρί στον κόσμο για το 2026, σύμφωνα με την κατάταξη του Taste Atlas, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση για την ποιότητα και τη γεύση της.

Η κορυφαία θέση στον κόσμο για το 2026

Η γραβιέρα Νάξου, το αυθεντικό κυκλαδίτικο τυρί που φτιάχνεται κυρίως από αγελαδινό γάλα με μικρή ποσότητα πρόβειου ή κατσικίσιου, κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα του Taste Atlas για το 2025/26.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Taste Atlas στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram:
«Η γραβιέρα Νάξου, το διαχρονικό τυρί των Κυκλάδων που παρασκευάζεται κυρίως από αγελαδινό γάλα με μια μικρή προσθήκη πρόβειου ή κατσικίσιου, ανακηρύχθηκε Καλύτερο Τυρί στον Κόσμο για το 2025/26».

Πώς αξιολογήθηκε η γραβιέρα Νάξου

Η διάκριση αυτή δεν δόθηκε τυχαία. Το Taste Atlas βασίζεται σε αξιολογήσεις χρηστών που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα, με τη διαδικασία να γίνεται μέσα από επαληθευμένες κριτικές. Χρησιμοποιούνται ειδικοί αλγόριθμοι που απομακρύνουν ψεύτικες ψήφους και δραστηριότητα από bot ή οργανωμένες ομάδες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αμερόληπτο και διαφανές.

Η παράδοση της γραβιέρας Νάξου

Το αγαπημένο αυτό τυρί παρασκευάζεται στο νησί από τις αρχές του 20ού αιώνα. Χρησιμοποιείται κυρίως αγελαδινό γάλα που παράγεται στη Νάξο, ενώ σε μικρότερο ποσοστό προστίθεται πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, προσδίδοντας στο τυρί μια πιο σύνθετη και ισορροπημένη γεύση.

Κατά τη διαδικασία παλαίωσης, η γραβιέρα αποκτά συμπαγή υφή και τη χαρακτηριστική ήπια, αλλά γεμάτη γεύση που την έχει κάνει τόσο δημοφιλή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα είναι ένα τυρί που παντρεύει μοναδικά την παράδοση με τη σταθερή ποιότητα.

Η ανάρτηση του Taste Atlas

Exit mobile version