Το αδιανόητο έγκλημα που έγινε στη Λάρισα – Η απόπειρα κλοπής κατά την αστυνομία, που κατέληξε σε δολοφονία ενός 23χρονου

Λάρισα

Το σοκαριστικό περιστατικό στη Λάρισα το 2015 άφησε την κοινωνία άναυδη, καθώς ένας 23χρονος από τα Αμπελάκια έχασε τη ζωή του και ο πατέρας του τραυματίστηκε από έναν κτηνοτρόφο. Σύμφωνα με την αστυνομία, το γεγονός ξεκίνησε ως απόπειρα κλοπής που κατέληξε σε τραγικό φονικό. Ο δράστης, παρόλο που καταδικάστηκε, διατηρεί ακόμα ερωτηματικά για τις συνθήκες και τα κίνητρα του εγκλήματος.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στις 5 Δεκεμβρίου 2015, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στη Λάρισα. Ο 23χρονος, με τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο από τον 49χρονο πατέρα του, αλλά κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Ο πατέρας του είχε τραυματιστεί επίσης σοβαρά, με τραύματα από σφαίρες στο χέρι και το πόδι.

Η εκδοχή της αστυνομίας

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως πατέρας και γιος είχαν μεταβεί στο ποιμνιοστάσιο του 51χρονου κτηνοτρόφου, πιθανώς με σκοπό την κλοπή. Μέσω συναγερμού, ο κτηνοτρόφος ειδοποιήθηκε για την παρουσία τους, οπότε και κατευθύνθηκε στο σημείο μαζί με έναν συγγενή του. Εκεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 51χρονος πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού και τον τραυματισμό του πατέρα του.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το 2019, τέσσερα χρόνια μετά, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τον δράστη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η τελική ποινή ήταν κάθειρξη 18 ετών και 6 μηνών, μειωμένη λόγω της αναγνώρισης του πρότερου έντιμου βίου του δράστη, ενώ η πρωτοβάθμια απόφαση του δικαστηρίου Βόλου είχε ορίσει 24 έτη και 8 μήνες.

Αν και ο δράστης καταδικάστηκε, το έγκλημα εξακολουθεί να αφήνει ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες και τα κίνητρα που το προκάλεσαν. Το τραγικό τέλος του 23χρονου παραμένει σημείο έντονου προβληματισμού, καθώς οι συγγενείς του επιζητούν ακόμα δικαιοσύνη και απαντήσεις.

Πηγή: onlarissa.gr

Exit mobile version