Η Μαρία Χούκλη υπήρξε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης, όμως τα τελευταία χρόνια απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. Ποιος είναι ο λόγος της απομάκρυνσής της και πώς είναι σήμερα η ζωή της;
Από τα δελτία ειδήσεων στη σιωπή
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια γεννήθηκε το 1961 στις Σέρρες. Αρχικά ακολούθησε νομικές σπουδές στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως δικηγόρος για δύο χρόνια. Η στροφή προς τη δημοσιογραφία ήρθε το 1987, όταν ξεκίνησε την καριέρα της στην ΕΤ3. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με διάφορους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ το 2001 επέστρεψε στην κρατική τηλεόραση.
Παρουσίασε την εκπομπή για το βιβλίο Για μια θέση στο ράφι, αλλά και την Ομιλείτε Ελληνικά;, με θεματολογία γύρω από τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Το 2007 είχε τον ρόλο της συντονίστριας στη μεγάλη προεκλογική «τηλεμαχία» του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, είχε δραστηριότητα και στο ραδιόφωνο.
Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ, και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ανακοινώθηκε η μεταγραφή της στον ΑΝΤ1, όπου ανέλαβε το κεντρικό καθημερινό δελτίο. Αργότερα, συνεργάστηκε και με τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.
Η Μαρία Χούκλη είχε αναγνωριστεί για το έργο της, έχοντας αναδειχθεί «Δημοσιογράφος της χρονιάς» για αρκετά συνεχόμενα χρόνια. Ωστόσο, το 2016 της επιβλήθηκε επίπληξη από την ΕΣΗΕΑ για προκατειλημμένη στάση ενόψει του δημοψηφίσματος του 2015.
Ο ρόλος της στην πολιτική σκηνή
Σήμερα, η Μαρία Χούκλη βρίσκεται μακριά από τη δημοσιότητα αλλά όχι και από τα κοινά. Έχει αναλάβει ρόλο ειδικής συμβούλου του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρά την απομάκρυνση από την τηλεόραση, κατά καιρούς ακούγονται φήμες για πιθανή επιστροφή της.
«Ο καρκίνος σε αλλάζει»
Η δημοσιογράφος μίλησε δημόσια για τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα, μαζί με τις Μάγια Τσόκλη και Ρέα Βιτάλη. Η μαρτυρία της ήταν καθηλωτική:
«Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι. Ήταν μεγάλο το σοκ. Έκλαιγα επί ώρες. Ταλαιπωρήθηκα έναν μηνά με εξετάσεις μέχρι να πούμε είναι καρκίνος στο μαστό. Χρειάζεται οι γιατροί να μη μείνουν στη διάγνωση αλλά να εξηγήσουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό που διέγνωσαν.
Ο καρκίνος σε αλλάζει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Μαθαίνεις, όμως, να εκτιμάς τα καλά πράγματα. Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα, όμως, να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Γιατί πίστευα με αυτό τον τρόπο ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Τα βλέμματα του κόσμου σε κοιτάζουν στο στήθος όταν ξέρουν πως έχεις κάνει μαστεκτομή.
Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Τώρα έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Τώρα πια μιλάω για τον καρκίνο. Αυτό που σε φοβίζει περισσότερο είναι το άγνωστο. Μπορώ να πω με λένε Μαρία και είμαι καλά», είπε συγκινημένη η δημοσιογράφος.