Θεωρία συνωμοσίας; Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ – Οι στρατιωτικοί αγώνες στην Γουχάν και η “περίεργη πνευμονία” των Αμερικανών

Κινέζος διπλωμάτης με ανάρτηση του στο Twitter αφήνει σαφείς αιχμές πως ο κορωνοϊός ήρθε στην Κίνα από Αμερικανούς κατά την διάρκεια των στρατιωτικών αγώνων που έγιναν στην Γουχάν

Μία νέα θεωρία έρχεται στην επιφάνεια αναφορικά με τον τρόπο εμφάνισης του κορωνοϊού και την εξάπλωση του από την Κίνα στον υπόλοιπο πλανήτη.

Ένας Κινέζος διπλωμάτης με ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει ότι Αμερικανοί στρατιώτες ενδέχεται να μετέφεραν τον ιό στην Κίνα κατά την διάρκεια των παγκόσμιων στρατιωτικών αγώνων που έγιναν στην Γουχάν τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Ζάο Λιζάν, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του κινέζικου Υπουργείου Εξωτερικών ανήρτησε ένα βίντεο με ομιλία του Διευθυντή του αμερικανικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, οποίος μιλά στις 11 Μαρτίου σε επιτροπή του αμερικανικού κονγκρέσου.

Σε αυτήν ο Ρέντφορντ μιλάει για κάποιους ανεξιχνίαστους θανάτους στις Η.Π.Α., οι οποίες πολύ αργότερα αιτιολογήθηκαν στον Covid-19.

Στο βίντεο αυτό, ο Ρέντφιλντ δεν αναφέρει πότε πέθαναν οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεται, ούτε σε ποια περίοδο έγινε αυτό, όμως ο Ζάο Λιζάν πατάει πάνω σε αυτά τα λόγια, αναπτύσσοντας την δική του θεωρία αναφορικά με το θέμα:

«Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών των Η.Π.Α. πιάστηκε στα… πράσα. Πότε ξεκίνησε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσους ανθρώπους κόλλησε; Ποια ήταν τα ονόματα των νοσοκομείων;

Μπορεί να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στην Γουχάν. Να είστε διαφανείς. Κάντε δημόσια τα στοιχεία σας. Οι ΗΠΑ οφείλουν μία εξήγηση», ήταν τα λόγια του Κινέζου διπλωμάτη στο Tweet.

Στους παγκόσμιους στρατιωτικούς αγώνες που έγιναν στην Γουχάν τον περασμένο Οκτώβριο συμμετείχαν συνολικά 9.603 αθλητές από 104 χώρες και κατά την διάρκεια των οποίων, τα Κινεζικά Μ.Μ.Ε. αναφέρουν ότι αρκετοί Αμερικανοί νοσηλεύτηκαν από μία «περίεργη πνευμονία».

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ είπε ότι «προς το παρόν υπάρχουν διάφορες απόψεις αναφορικά με την φύση και την προέλευση του ιού.

Η Κίνα το θεωρεί ένα επιστημονικό ερώτημα, το οποίο πρέπει να απευθυνθεί με επιστημονικό και επαγγελματικό τρόπο», αποφεύγοντας να πάρει θέση για το επίμαχο Tweet, στην ερώτηση αν αντιπροσωπεύει επίσημα την θέση της κινεζικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία φανερή προσπάθεια από την Κίνα να αποτάξει από πάνω της την ταμπέλα της χώρας που γέννησε τον κορωνοϊό, που έχει μολύνει πάνω από 150.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί ως πανδημία από τον Π.Ο.Υ.

Μιλώντας στα τηλεοπτικά συνεργεία στις 4 Μαρτίου, ο Ζάο τόνισε πως: «δεν υπάρχει ακόμα κανένα συμπέρασμα για τις ρίζες του ιού.

Οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να ερμηνεύσουν και να βρουν τις ρίζες του», ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κινέζος επιδημιολόγος Ζονγκ Νανσχάν πρόσθεσε πως:

«Η μόλυνση ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, όμως ο ιός μπορεί να μην έχει ως προέλευση την Κίνα».

Ο Κινέζος πρεσβευτής στην Νότιο Αφρική Λιν Σονγκτιάν κι αυτός μέσω Τwitter ανέβασε πως:

«Μπορεί η πρώτη επιδημία να αναφέρθηκε στην Κίνα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός προέρχεται από την Κίνα», αφήνοντας νέες υποψίες και λαβή για νέα σενάρια συνομωσίας.

Ωστόσο, η επίσημη θέση της κυβέρνησης της Κίνας διά στόματος του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δείχνει πως προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις:

«Δεν θέλουμε αυτός ο ιός να στιγματίσει κάποια χώρα. Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί μόνο από την επιστήμη.

Με τον Covid-19 να μετατρέπεται σε μία πανδημία ο κόσμος πρέπει να ενωθεί και να τον πολεμήσει από κοινού, αντί να αφήνει κατηγορίες και να επιτίθεται σε άλλες χώρες, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου παραγωγικό στην παρούσα φάση».

Η ιστορία λογικά θα έχει ακόμα πολλά πολλά επεισόδια…

Πηγή

Exit mobile version