Το θρίλερ της Πάτρας στην τελική του ευθεία.
Με τις Αρχές που τρέχουν την έρευνα να περιμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, τις 25 καταθέσεις από πρόσωπα που χαρακτηρίζονται κλειδιά και διαδραμάτισαν ρόλο στα γεγονότα κι τη σύγκριση στοιχείων που για την ώρα φαίνεται να προβληματίζει…
«Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου για μία αγκαλιά έστω και πονάω…». Αυτή είναι μία από τις αναρτήσεις της μητέρας στο γκρούπ με τις μαμάδες, όπου συνήθιζε να ζητά συμβουλές και γνώμες.
Η 33χρονη έγραφε για διάγνωση νευρολόγου κι για μια αγωγή που της είχε δοθεί, χωρίς εκείνη να την ακολουθήσει μέχρι το τέλος. Κάτι που στους γιατρούς για το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να μην είχε αναφέρει.
«Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς. Ο καθένας τη δική του διάγνωση. Η νευρολόγος μου έδωσε αντικαταθλιπτικά μικρής δόσης γιατί αυτή λέει είναι η θεραπεία της … Τα πέταξα στο μήνα επάνω. Είπα καλύτερα να πονάω, παρά αυτές οι παρενέργειες. Οι πρωινοί πόνοι δεν αντέχονται. Ψυχολογία όμως έχω, αλλά πολλές μέρες με ρίχνει αρκετά όλο αυτό», γράφει σε μία από τις αναρτήσεις της.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη ανασύρει από τα αρχεία όλες τις καταθέσεις που είχαν δοθεί από το 2019. Όταν πέθανε η μικρή Μαλένα. Τότε που οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, που τελικά αρχειοθετήθηκε την περασμένη Παρασκευή και ο παππούς των παιδιών κρατούσε αποστάσεις από τις αιχμές κατά των γιατρών.
«Θεωρώ πως οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν και δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτό που έγινε», δήλωσε ο παππούς των παιδιών.
Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 στην Πάτρα.
«Οι γιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά την εισαγωγή της, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία αλλά σε πολύ απλό στάδιο. Από τις 4 Απριλίου του 2019 έως τις 13 Απριλίου του 2019 από τα λεγόμενα των εκεί γιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν», ανέφερε ο παππούς τγων κοριτσιών.
Σε έκθεσή του, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης επισημαίνει πως η νοσηλεία και οι ενέργειες των γιατρών δεν επηρέασαν την πορεία της μικρής Μαλένας:
«Από όλα τα στοιχεία προκύπτει για το πρώτο παιδί ότι δεν εμπλέκονται γιατροί στο θάνατό του. Η νοσηλεία και ό,τι περιλάμβανε δεν έχει σχέση με το θάνατο της Μαλένας. Πιστεύω ότι στο τέλος θα μάθουμε πώς συσχετίζονται οι τρεις θάνατοι».
Οι γιατροί παρατηρούν ότι ποτέ δεν ήταν άρρωστα ταυτόχρονα δύο από τα παιδιά της οικογένειας και οι αστυνομικοί αναμένεται να εστιάσουν μεταξύ άλλων και στο γιατί τα παιδιά νοσηλεύονταν πάντα σε μονόκλινα δωμάτια.
«Θα οδηγηθούμε σε μια ασφαλή διάγνωση. Περιμένουμε τα νέα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Έχουν προχωρήσει οι εργαστηριακές αναλύσεις και πάντα φέρνουν ένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.
Η έρευνα προχωρά και πρώτοι απ’ όλους περιμένουν απαντήσεις οι γονείς.
Η 33χρονη και ο 30χρονος σύζυγός της, που έχουν τονίσει στις διαδοχικές συνεντεύξεις που έδωσαν πως δεν έχουν να φοβούνται το παραμικρό, αφού στήριξαν και έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τα αδικοχαμένα αγγελούδια τους.