«Θα σας γ@μ@@ω και θα σας θάψω όλους» – Έχασε την… ψυχραιμία του ο δήμαρχος που είναι σε αργία (video)

Ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο λόγω της έντονης αντίδρασής του απέναντι στην απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να τον θέσει σε αργία για δεύτερη φορά. Ο δήμαρχος, ο οποίος ήδη τελεί υπό αργία λόγω δικαστικής απόφασης, φέρεται να επιτέθηκε φραστικά σε υπάλληλο της διοίκησης, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Νίκος Κουτσογιάννης τέθηκε για δεύτερη φορά σε αργία, μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, η οποία βασίστηκε σε καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος. Η πρώτη φορά που τέθηκε σε αργία αφορούσε την υπόθεση μίσθωσης ενός αναψυκτηρίου. Αν και αρχικά δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο, το εφετείο τον καταδίκασε ξανά, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή. Αυτή η νέα καταδίκη προκάλεσε την εκ νέου απομάκρυνσή του από τα καθήκοντά του.

Ο ίδιος θεωρεί την απόφαση σκανδαλώδη και παράνομη, χαρακτηρίζοντας την κίνηση της Αποκεντρωμένης διοίκησης αυθαίρετη. Το γεγονός τον οδήγησε στα γραφεία της διοίκησης, όπου συνέβη το επεισόδιο με έναν υπάλληλο.

Απειλές και ένταση στο γραφείο

Ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης διοίκησης περιέγραψε τον διάλογο που είχε με τον δήμαρχο, αναφέροντας ότι εκείνος ζήτησε εξηγήσεις για την απόφαση αργίας. Αρχικά, ο διάλογος ήταν ήρεμος, όμως σταδιακά η συμπεριφορά του κ. Κουτσογιάννη έγινε επιθετική. Σύμφωνα με τον υπάλληλο, ο δήμαρχος άρχισε να φωνάζει και να απειλεί, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «θα σας γ@μ@@ω όλους» και «θα σας θάψω όλους». Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν ο δήμαρχος χτύπησε με δύναμη το γραφείο, σπάζοντας το γυαλί που υπήρχε πάνω του, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπαλλήλου, συνέχισε να απειλεί λέγοντας «αυτό δεν είναι τίποτα, που να με δεις και στις κακές μου».

Η απάντηση του δημάρχου

Ο Νίκος Κουτσογιάννης, μιλώντας στο MEGA, υπερασπίστηκε τη θέση του και χαρακτήρισε την απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης παράνομη. Τόνισε ότι δεν είναι έκπτωτος, αλλά σε αργία, και παρέμεινε ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος της Νάουσας. Υποστήριξε ότι η καταδίκη του αφορούσε την έκδοση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάτι που κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να συνεπάγεται αργία.

Ο κ. Κουτσογιάννης εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης είναι προϊόν υπόγειων διαδικασιών, και κατηγόρησε τον ΓΓ της υπηρεσίας για αυθαίρετη και σκανδαλώδη συμπεριφορά. Θεωρεί ότι η καταδίκη του βασίζεται σε αδίκημα που εφευρέθηκε, καθώς δεν του είχε αποδοθεί τέτοια κατηγορία στο παρελθόν.

Το περιστατικό στο γραφείο της Αποκεντρωμένης

Αναφερόμενος στο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο γραφείο της Αποκεντρωμένης διοίκησης, ο δήμαρχος εξήγησε ότι πήγε εκεί για να ζητήσει τον φάκελο της υπόθεσής του, ώστε να προχωρήσει σε νόμιμες ενέργειες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο υπάλληλος της διοίκησης δεν είχε νομικές γνώσεις για να καταλάβει τη φύση της υπόθεσης, ενώ η εισήγηση που ακολούθησε η υπηρεσία ήρθε έτοιμη από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουτσογιάννης δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ζημιές στο γραφείο, λέγοντας πως το γεγονός ότι έσπασε το γυαλί ήταν ένα τυχαίο περιστατικό. Επιπλέον, κατέκρινε τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, τονίζοντας ότι η απόφαση που έλαβαν ήταν παράνομη και άδικη.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι αιρετοί τις δικαστικές αποφάσεις και τον ρόλο της Αποκεντρωμένης διοίκησης σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Πηγή: megatv.com

Exit mobile version