Μπορεί πρόσφατα ένα κύμα νοσταλγίας στο Instagram να έβγαλε στη φόρα εικόνες μας από το – όχι και τόσο- μακρινό 2008 και 2009, όμως δεν είμαστε μόνο εμείς οι ίδιοι και η εμφάνιση μας που αλλάξαμε μέσα σε αυτά τα χρόνια, αλλά τα πάντα γύρω μας.
Ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, και για να κατανοήσουμε τις αλλαγές καλύτερα θα πάμε όχι δέκα, αλλά 20 χρόνια πίσω, στο 1999 και τις παραμονές της νέας χιλιετίας.
Είμαστε περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο παρά εκτός αυτού, ενώ τότε το χρησιμοποιούσαμε για τη δουλειά και τις σπουδές μας.
Σήμερα μπορείς να μιλάς στο τηλέφωνο και να χρησιμοποιείς το διαδίκτυο ταυτόχρονα. Αν είσαι πάνω από 30 και έχεις προλάβει το PSTN του OTE και τα modem που έβγαζαν τα τηλέφωνα από τις πρίζες, ξέρεις τι εννοούμε.
Δεν χρειάζεται να αναπνέεις τον καπνό των άλλων παντού. Και μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε πολύ δρόμο ακόμα στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από τότε που ακόμα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς γινόσουν παθητικός καπνιστής.
Ενθουσιαζόμαστε πλέον περισσότερο με τις νέες τηλεοπτικές σειρές παρά με τις ταινίες. Ζούμε στη νέα χρυσή εποχή των τηλεοπτικών παραγωγών και το Netflix φταίει για αυτό.
Δεν περιμένεις πια ώρες για να κατεβάσεις παράνομα τραγούδια.
Παρακολουθείς ταινίες on demand αντί να νοικιάζεις τα DVD από το video club.
Το φαγητό σε εστιατόρια έχει γίνει μια εμπειρία που μοιράζεσαι στα κοινωνικά δίκτυα, τα πιάτα έχουν προσαρμοστεί ανάλογα και η έξοδος σε αυτά δεν γίνεται μόνο για επαγγελματικά ή ερωτικά ραντεβού. Οι δαπάνες σε εστιατόρια το 2018 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτές για ψώνια σε super markets.
Δεν μπορείς πλέον να κάνεις διακοπές και να αποκοπείς παντελώς από τη καθημερινότητα σου.
Η απειλή της τρομοκρατίας είναι καθημερινή και αλλάζει πολλά στις ζωές μας. Τρομοκρατία υπήρχε και το 1999, όμως όλα άλλαξαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Παρομοίως ο φόβος των ανθρώπων σε μεγάλες πόλεις για ένοπλες επιθέσεις σε δημοσίους χώρους έχει εκτοξευτεί. Μια μορφή τρομοκρατίας σχεδόν άγνωστη τις προηγούμενες δεκαετίες.
Τώρα πλέον ενημερώνεσαι άμεσα από τους ίδιους τους ηγέτες μέσω Twitter.
Δεν χρειάζεται να απομνημονεύεις αριθμούς τηλεφώνων.
Γράφεις κάτι αντί να αφήνεις μήνυμα στον τηλεφωνητή.
Όλοι πλέον έχουν smartphone και ακούγεται σοκαριστικό αλλά υπάρχει μια νέα γενιά παιδιών που δεν ξέρουν τι είναι η NOKIA.
Συχνά χρειάζεται να βγάλεις μέχρι και τα παπούτσια σου για έλεγχο ασφαλείας πριν από μια πτήση.
Το να βγεις ραντεβού μέσω διαδικτύου είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό πλέον.
Η αποσκευή δεν είναι δωρεάν ούτε σε μεγάλες μη low cost αεροπορικές εταιρείες πλέον.
Βγάζεις φωτογραφίες παντού με το κινητό σου και οι φωτογραφικές μηχανές είναι είδος προς εξαφάνιση.
Χρησιμοποιούμε κυρίως τον Chrome αντί για τον Explorer.
Φτιάχνεις τις λίστες αναπαραγωγής σου στο Spotify αντί να γράφεις CDs.
Πηγές: e-radio.gr