Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται Γεωργιανός, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο και καταζητείτο για χρόνια για εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.
Εναντίον του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του διαβόητου Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της Ρωσίδας συντρόφου του.
Η υπόθεση της δολοφονίας τους το 1997 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι εκτελεστές τεμάχισαν και έκρυψαν σε μια βαλίτσα τη Ρωσίδα που ήταν και πρώην μοντέλο, ενώ εκτέλεσαν και πέταξαν σε ένα χωράφι κοντά στο Λαγονησι τον Ρώσο αρχιμαφιόζο.
Το 2005 οι ελληνικές αρχές έβγαλαν ένταλμα για τον 48χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν χθες ότι κρυβόταν στη Κύπρο και θα ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
«Πέταξε» από Κύπρο για κηδεία
Ο 48χρονος «ελληνοποιημένος» Γεωργιανός αφίχθη στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο terminal 1 από Λάρνακα και όταν υπεβλήθη σε έλεγχο των στοιχείων του και δακτυλοσκοπικό, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το 2005 για τη δολοφονία του Ρώσου γκάνγκστερ και της 19χρονης καλλονής φίλης του Σβετλάνα Κοττοβα στο Λαγονήσι, οι αστυνομικοί χωρίς να του δώσουν το παραμικρό περιθώριο να αντιδράσει, του πέρασαν χειροπέδες.
Ο Γεωργιανός πιάστηκε στα δίχτυα των αστυνομικών του αεροδρομίου μετά από πληροφορία της Interpol που «τον έδωσε» αναφέροντας ότι το άτομο με τα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασιλείου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974, είναι καταζητούμενος Γεωργιανός δολοφόνος. Έτσι, εκτός από τον τυπικό έλεγχο που έγινε, υπεβλήθη και σε δακτυλοσκοπική εξέταση και συνελήφθη άμεσα ενώ την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.
Ο ίδιος δεν θέλησε να πει πολλά στους αστυνομικούς μόνο ότι ταξίδεψε από την Κύπρο στην Ελλάδα για να πάει σε μια κηδεία, ενώ και πριν 10 χρόνια είχε ξανάρθει για να παρουσιαστεί στο στρατό.
Ποιος ήταν ο Σολόνικ
Ο Σολόνικ θα γίνει μέλος της τοπικής μαφίας, πιάνοντας το όπλο ως πληρωμένος εκτελεστής. Μια από τις πρώτες δουλειές του ήταν ο «Νονός» αντίπαλης συμμορίας, και τον οποίο θα δολοφονήσει το 1990. Μετά αυτήν την δολοφονία ο Σολόνικ θα πάει στη Μόσχα με άλλα μέλη της συμμορίας του Κουργκάν για να βρουν δουλειά.
Το 1992, ο Σολόνικ θα δολοφονήσει τον Βίκτορ Νικιφόροβ, και έξι μήνες αργότερα θα δολοφόνησει έναν άλλον σημαντικό Νονό. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ο Βαλερί Ντλουγκάτζ, την ώρα που διασκέδαζε σε ένα κατάμεστο κλαμπ, περιτριγυρισμένος από αρκετούς σωματοφυλακές του και χωρίς να τραυματιστεί κανένα τρίτο πρόσωπο.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Αλεξάντερ Σολόνικ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος εκτελεστής της Ρώσικης μαφίας και θα αποκτήσει το προσωνύμιο «Μέγας Αλέξανδρος».
Ο Σολόνικ δεν θα διστάζει να σκοτώσει έναντι αδράς αμοιβής, τους πιο ισχυρούς Νονούς της εποχής. Ταυτοχρόνως, όμως θα μπει και στο στοχάστρο της μοσχοβίτικης αστυνομίας και όλοι ήθελαν να τον συλλάβουν. Τελικά θα τα καταφέρουν σε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση σε μια παμπ, αφού όμως θα υπάρξει συμπλοκή, με τον Σαλόνικ να βγάζει ένα μικρό αυτόματό πιστόλι και να πυροβολεί μερικούς αστυνομικούς.
https://youtu.be/2PIqACN-KfI
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε σοβαρά και ο Σολόνικ, παρ’όλα αυτά κατάφερε να διαφύγει. Θα τον πιάσουν λίγο αργότερα την ίδια μέρα και πριν οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή, περνά από το νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν τη σφαίρα που είχε καρφωθεί στο νεφρό. Παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Μόσχας «Κέντρο Κράτησης 1», το 1995 θα κατάφερει να αποδράσει και πάλι έπειτα από οχτώ μήνες στη απομόνωση, αν και φημολογείτο ότι θα πρέπει να είχε βοήθεια από μέσα.
Με την αστυνομία να τον καταδιώκει αλλά και με ανοιχτούς λογαριασμούς στη Ρωσική μαφία ο Σολόνικ θα έρθει στη Ελλάδα, όπου και θα βρει τελικά μόνιμο καταφύγιο και γρήγορα θα στήσει τη δική του εγκληματική ομάδα, από Ρώσους που είχαν διαφύγει εδώ και παλιννοστούντες της πρώην ΕΣΣΔ. Έδρα του θα είναι οι Θρακομακεδόνες και το Λαγονήσι, ενώ ο ίδιος θα κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα ως Ρώσος ομογενής με το όνομα Βλαδίμηρος Κεσσόβ. Ένα όνομα που χρησιμοποιούσε κατά κόρον σε πλαστές ταυτότητες η ομάδα του, όπως είχε διαπιστωθεί στο μακελειό που προκάλεσαν έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μενίδι το 1995. Ο Αλεξάντερ Σολόνικ φέρεται να είχε υπό τον έλεγχο του τουλάχιστον 40-50 άτομα.
Στις 25 Ιανουαρίου 1997 θα έρθει στη Ελλάδα κατόπιν προσκλήσεως του Σολονίκ η 21χρόνη Σβετλάνα Κότοβα, ένα γνωστό μοντέλο της Ρωσίας, και η οποία είχε κερδίσει και τον τίτλο Μις Ρωσία το 1996.
Ο Αλεξάντερ και η Σβετλάνα θα γνωριστούν σε ένα κλαμπ της Μόσχας, με τον Σολόνικ να εντυπωσιάζεται από την Ρωσίδα καλλονή. Το ζευγάρι θα μείνει στη βίλα του Σολόνικ στο Λαγονήσι και θα περνάει ευχάριστα και πολύ ρομαντικά, όπως είχε αναφέρει η Σβετλάνα στη μητέρα της, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Στις 30 Ιανουαρίου 1997 θα επισκεφτούν τον Σολόνικ στη βίλα του, μέλη της συμμορίας του Κουργκάν. Μετά από τρεις ημέρες, στις 2 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Αστυνομία θα βρει την Σβετλάνα Κότοβα νεκρή, η οποία ήταν τεμαχισμένη, μέσα σε βαλίτσα και σε σακ βουαγιάζ, σε ένα πρόχειρο τάφο και σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα του Αλεξάντερ Σολόνικ στο Λαγονήσι.
Την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στραγγαλισμένος με καλώδιο σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης και ο ίδιος ο Σολόνικ, ενώ στο χέρι του κρατούσε έναν σάκο με όπλα, περούκες, πλαστά χαρτιά, σφαίρες και εισιτήρια για την Ιταλία, όπου ήταν έτοιμος να ταξιδέψει για άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου, όπως είχε αποκαλύψει η Ελληνική Αστυνομία.
Πηγές: cnn.gr/protothema.gr