Συγκλονίζει η Εριέττα Κούρκουλου μετά την απώλεια: «Αυτή ήταν η μικρούλα μας που χάσαμε μια για πάντα»

Η Εριέττα Κούρκουλου, γνωστή για την οικογενειακή της καταγωγή και τη δημόσια της παρουσία, συγκλόνισε με την πρόσφατη της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της απώλεια. Η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Νίκου Κούρκουλου και της επιχειρηματία Μαριάννας Λάτση, η οποία είχε μια αποβολή τον Απρίλιο, αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της με το κοινό, προσφέροντας παράλληλα στήριξη σε άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες.

Η δημοσίευση που συγκίνησε τους ακολούθους της

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, η Εριέττα Κούρκουλου μοιράστηκε ένα βίντεο με υπέρηχο από την εποχή που ήταν έγκυος, δείχνοντας την καρδιά του μωρού που δεν κατάφερε να γεννηθεί. Στη λεζάντα που συνόδευσε το βίντεο, έγραψε: «Αυτή ήταν η καρδούλα του μωρού μας. Μιας μικρούλας που δεν καταφέραμε ποτέ να γνωρίσουμε. Μιας μικρούλας που θα κρατούσαμε τώρα στην αγκαλιά μας, εάν τα πράγματα είχαν έρθει διαφορετικά.»

Η αντίδραση της κοινωνίας και οι φράσεις που δεν χρειαζόταν

Η Κούρκουλου μοιράστηκε επίσης τις αντιδράσεις που εισέπραξε από το περιβάλλον της μετά την απώλειά της, επισημαίνοντας τις φράσεις που της έλεγαν για να την παρηγορήσουν, αλλά που δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές της ανάγκες. «“Είσαι μικρή, θα μείνεις πάλι έγκυος”, “ευτυχώς έχεις άλλο ένα παιδάκι”, “το σώμα μας ξέρει καλύτερα”», ήταν μερικά από τα λόγια που άκουσε, όπως ανέφερε. Αν και αναγνωρίζει ότι αυτοί που τα έλεγαν είχαν καλές προθέσεις, η ίδια εξομολογήθηκε ότι αυτά δεν ήταν τα λόγια που χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή.

Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τον πόνο

Η Εριέττα συνέχισε τονίζοντας τις φράσεις που θα ήθελε να ακούσει εκείνη την περίοδο, φράσεις που θα αντανακλούσαν την κατανόηση και τη συμπαράσταση στον πόνο της. «“Λυπάμαι”, “αυτό που βιώνεις πονάει πολύ”, “ήρθα να σε πάρω να πάμε να πιούμε ένα κρασάκι!”», ήταν τα λόγια που είχε πραγματικά ανάγκη να ακούσει, όπως η ίδια δήλωσε με ειλικρίνεια.

Αλληλεγγύη στις γυναίκες που βιώνουν μεγαλύτερες απώλειες

Με συγκινητικό τρόπο, η Εριέττα εξέφρασε την υποστήριξή της σε γυναίκες που έχουν βιώσει ακόμα πιο τραγικές απώλειες. Αναφέρθηκε σε φίλες της που έχασαν τα μωρά τους σε πιο προχωρημένα στάδια της εγκυμοσύνης ή ακόμη και μετά τη γέννησή τους, δείχνοντας πόσο κοινός αλλά και ταυτόχρονα μοναδικός είναι ο πόνος της απώλειας ενός παιδιού.

Exit mobile version