Συγκλονίζει η Αθηνά Παππά για τον καρκίνο: «Χάρη στο στήθος μου θήλασα δύο παιδιά, τώρα πρέπει να το αποχωριστώ»

Αθηνά Παππά

Η Αθηνά Παππά συγκλονίζει μιλώντας για τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού: «Χάρη στο στήθος μου θήλασα δύο παιδιά, τώρα πρέπει να το αποχωριστώ»

Η Αθηνά Παππά, γνωστή ηθοποιός, μοιράζεται με συγκλονιστική ειλικρίνεια την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού και τις βαθιές αλλαγές που έφερε αυτή η ασθένεια στη ζωή της. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Grace και τη Μικαέλα Θεοφίλου, αφηγείται πώς βίωσε τη διάγνωση και πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει την πρόκληση με θάρρος και δύναμη.

Η διάγνωση που άλλαξε τη ζωή της

«Η ημέρα που κατάλαβα ότι κάτι είχα ήταν η ημέρα που έγινε το lockdown στα θέατρα», αφηγείται η Αθηνά Παππά, ανατρέχοντας στις πρώτες ενδείξεις της ασθένειας. Ήταν Φεβρουάριος του 2020 όταν, ενώ συμμετείχε σε μια θεατρική παράσταση, άρχισε να αισθάνεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της. Έπειτα από εξετάσεις, η διάγνωση επιβεβαιώθηκε τον Απρίλιο του ίδιου έτους. «Όταν πήρα τη διάγνωση, αισθάνθηκα να παγώνει όλο το κεφάλι μου», θυμάται.

Η υποστήριξη από τον σύντροφό της: «Εγώ είμαι εδώ»

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Αθηνά Παππά βρήκε στήριγμα στον σύντροφό της, ο οποίος, με μια απλή αλλά γεμάτη δύναμη φράση, της έδωσε κουράγιο: «Εγώ είμαι εδώ». Αυτή η φράση, όπως λέει η ίδια, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ο σύντροφός της παρέμεινε δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της μάχης, κάνοντάς την να νιώθει πάντα όμορφη και δυνατή, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της χημειοθεραπείας, όταν έχασε τα μαλλιά της. «Έμαθα να φοράω τουρμπάνια και το έκανα προσωπικό στυλ», αναφέρει με μια αίσθηση αισιοδοξίας.

Η απώλεια του στήθους και η νέα οπτική της ζωής

Μιλώντας για τον καρκίνο του μαστού, η Αθηνά Παππά περιγράφει τη συμβολική σημασία της απώλειας του στήθους και των μαλλιών της. «Ο καρκίνος του μαστού έχει έναν συμβολισμό στην απώλεια», εξηγεί. Η απώλεια του στήθους, ενός συμβόλου θηλυκότητας, καθώς και των μαλλιών της, ήταν για εκείνη μια μορφή ακρωτηριασμού. Παρόλα αυτά, βρήκε εσωτερική δύναμη αναγνωρίζοντας όλα όσα είχε καταφέρει στη ζωή της. «Χάρη στο στήθος μου έκανα δύο παιδιά, τα θήλασα και έζησα μια γεμάτη ζωή», σημειώνει με ευγνωμοσύνη.

Η αλλαγή προοπτικής

Η εμπειρία της με τον καρκίνο την έκανε να αναθεωρήσει τη ζωή της και τις αξίες της. «Με δυνάμωσε ο καρκίνος, με άλλαξε», εξομολογείται η Αθηνά Παππά. Τώρα, κάθε πρωινό έχει μια νέα σημασία για εκείνη, καθώς ξυπνά με την αίσθηση ότι κάθε ημέρα είναι πολύτιμη. «Η ευχή “καλό ξημέρωμα” έχει άλλο νόημα για μένα», δηλώνει, αναφερόμενη στο πώς πλέον αντιλαμβάνεται την αξία της ζωής.

Η ηθοποιός έχει πλέον διαφορετική στάση απέναντι στις σχέσεις και τα συναισθήματα. «Συγχωρώ πιο εύκολα, γιατί η ζωή είναι μικρή», παραδέχεται, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μη σπαταλάμε τον χρόνο μας κρατώντας κακίες. Η ζωή είναι εύθραυστη, όπως η ίδια διαπίστωσε, και για αυτό το λόγο, η κάθε στιγμή είναι πολύτιμη.

Exit mobile version