Τηλεθεατής είδε τυχαία σε μια βόλτα του σε δύσβατο σημείο, κοντά σε μια λιμνοδεξαμενή ανάμεσα στο Πεντάλοφο και στο Ωραιόκαστρο, το κουφάρι ενός αυτοκινήτου χρώματος ανθρακί.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και ήδη ερευνάται το σημείο.
Εάν διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι το αγροτικό με το οποίο εξαφανίστηκε ο Δημήτρης Γραικός, τότε ανοίγει μια νέα σελίδα στο θρίλερ που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Η Αγγελική Νικολούλη, πρόβαλε συνομιλίες της με πρόσωπα – «κλειδιά» στην υπόθεση του επιχειρηματία. Οι μάρτυρες μίλησαν για συναντήσεις του Γραικού με αγνώστους και για άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, που μέχρι σήμερα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Πιθανότατα την ημέρα που χάθηκε ο 59χρονος Δημήτρης Γραίκος, συναντήθηκε με συγγενικό του πρόσωπο και άλλους δύο άνδρες, άγνωστους στην περιοχή. Η συνάντηση αυτή που κίνησε το ενδιαφέρον του μάρτυρα, πραγματοποιήθηκε πρωί σε υπαίθριο χώρο, στο πάρκινγκ σούπερ- μάρκετ.
Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε σφαγεία τον Δημήτρη Γραικό πριν χαθεί, ο έμπορος με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή, έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα όσα του καταλογίζουν οι συγγενείς του. Ξεκαθάρισε πως είχε ξεχρεώσει τον αγνοούμενο επιχειρηματία, και δεν πρόσεξε όταν έφυγαν από τα σφαγεία, προς τα πού κατευθύνθηκε.
Πέντε μήνες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού, τα αδέλφια του με την υποστήριξη του δικηγόρου τους Νίκου Διαλυνά που βρέθηκε στο στούντιο, προχωρούν σημαντικά τις έρευνες που είχαν βαλτώσει.
Όπως είπε ο κ. Διαλυνάς, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων.
«Οι μάρτυρες αρχίζουν και μιλάνε και εμείς προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη έρευνα που είναι η πρώτη ανάλογη που θα γίνει στην Ελλάδα. Εάν το αυτοκίνητο που υπέδειξε ο μάρτυρας δεν είναι του Γραικού, τότε θα ξεκινήσουμε από ένα συγκεκριμένο σημείο στον Αξιό και θα το κάνουμε «κόσκινο». Ότι υπάρχει στο βυθό, θα βρεθεί» τόνισε.
Το επιχειρησιακό σχέδιο
Ο πρόεδρος του Ομίλου εθελοντών Χρήστος Ράμμος, που πραγματοποιούν τις έρευνες, ανακοίνωσε από το στούντιο της εκπομπής το νέο επιχειρησιακό σχέδιο.
Εκτός από την χαρτογράφηση της παραποτάμιας περιοχής και άλλων δύσβατων σημείων, δρομολογείται η σάρωση του βυθού με σόναρ.
«Προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη έρευνα στην οποία θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας. Ενώ αρχικά είχαμε σκεφτεί να σαρώσουμε το ποτάμι με ειδικά δίχτυα όπως συνηθίζεται, το αποκλείσαμε λόγω επικινδυνότητας. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε σόναρ με ειδικό «μάτι» για ποτάμια. Αυτό θα καταγράψει τρισδιάστατα και θα σκανάρει ότι υπάρχει μέσα στο ποτάμι, σε είκοσι μέτρα βάθος και πλάτος. Ταυτόχρονα θα χρησιμοποιηθεί ειδικός ανιχνευτής μετάλλων. Η επιχείρηση θα υποστηριχθεί και με εναέρια κάλυψη και σ’ αυτήν θα συμμετέχει μια ομάδα είκοσι ατόμων, ανάμεσα τους και τρεις έμπειροι δύτες» είπε χαρακτηριστικά.