Στυτική δυσλειτουργία: Τι περιλαμβάνει η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μία κοινή κατάσταση που συνήθως επηρεάζει τους άνδρες άνω των 40 ετών.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους 10 άνδρες εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργίασε κάποια φάση της ζωής τους.

Η κατάσταση, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ανικανότητα, αφορά την αδυναμία διατήρησης της στύσης.

Στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί από άγχος, κούραση, κάποια φάρμακα ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό είναι το μυστικό!! Άντρας πάντα…ορεξάτος και οι γυναίκες να μην ξεκολλάνε!!

Οι θεραπείες για την αντιμετώπισή της περιλαμβάνουν συνήθως φαρμακευτική και ορμονική αγωγή.

Έρευνες έχουν δείξει ωστόσο, ότι η κατανάλωση περισσότερων τροφών που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή, μπορούν να αποτρέψουν τη στυτική δυσλειτουργία.

Τέτοιες είναι οι φράουλες, οι οποίες είναι πολύ πλούσιες σε φλαβονοειδή και αποτελούν ιδανική τροφή για τη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Cassandra Burns, «η άσκηση και η αύξηση της κατανάλωσης των κατάλληλων τροφών, όπως οι φράουλες, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ροής του αίματος, κάτι που μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας».

Τα κατάφεραν και είναι Ελληνικό! Στύση και διάρκεια απο την πρώτη κιόλας μέρα

Οι επισημάνσεις της διατροφολόγου σχετίζονται με μελέτη, η οποία αποκάλυψε τη σχέση μεταξύ των φλαβονοειδών και της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, οι τροφές που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή σε συνδυασμό με άσκηση, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας κατά 10%.

Η ερευνήτρια Aedin Cassidy, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, επισημαίνει ότι τα φλαβονοειδή απαντώνται σε πολλές τροφές φυτικής προέλευσης, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα τσάι, τα βότανα και το κρασί.

«Οι άνδρες που καταναλώνουν τακτικά τρόφιμα πλούσια σε αυτά τα φλαβονοειδή είναι 10% λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία.Όσον αφορά στις ποσότητες, μιλάμε για λίγες μερίδες την εβδομάδα» πρόσθεσε.

Άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να μειώσετε τον κίνδυνο, είναι να χάσετε βάρος και να σταματήσετε το κάπνισμα.

Εάν αντιμετωπίζετε μακροχρόνια προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό, καθώς είναι πιθανό να οφείλονται σε πρόβλημα υγείας, όπως στένωση των αιμοφόρων αγγείων στο πέος ή υπέρταση.

Ο γιατρός θα σας υποβάλλει σε βασικές εξετάσεις, καθώς και εξέταση των γεννητικών οργάνων για να αποκλείσει κάθε φυσική αιτία ανικανότητας.

onmed.gr

Exit mobile version