Στάση εργασίας σήμερα σε Τραμ και Ηλεκτρικό-24ωρη απεργία καθηγητών και δασκάλων

τραμ

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, από τις 22:00 έως λήξη της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ (Γραμμή 1- ΗΣΑΠ), ζητώντας «να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Μεταφορών μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι απειλούνται να επιστρέψουν τις νόμιμες αμοιβές τους».

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 13.30 έχουν κηρύξει και οι εργαζόμενοι στο ΤΡΑΜ καταγγέλλοντας υπερεντατικές συνθήκες εργασίας και ζητώντας άμεσα νέες προσλήψεις.

Οι συρμοί θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις 2:30 το μεσημέρι. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, του ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Μεταφορών γνωρίζουν το ζήτημα, υπόσχονται προσλήψεις, όμως ως τώρα δεν έχει δοθεί καμία λύση.

Eκτός σχολικής αίθουσας θα βρεθούν σήμερα και οι καθηγητές και δάσκαλοι, συμμετέχοντας στην πανεκπαιδευτική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η ΔΟΕ, αντιδρώντας στην ατομική αξιολόγηση.

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Στην Αθήνα το απεργιακό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώ στην Θεσσαλονίκη για τις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ πραγματοποιούνται και σε μια σειρά ακόμα πόλεις.

Συγκεκριμένα:

Στην Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, 10.30 π.μ.

Στον Βόλο, πλατεία Αγ. Νικολάου, 10.30 π.μ.

Στα Τρίκαλα, πλατεία Ρήγα Φεραίου, 11 π.μ.

Στη Ζάκυνθο, πρώην Νομαρχία, 11 π.μ.

Στον Πύργο, κεντρική πλατεία, 10.30 π.μ.

Στη Σάμο, πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, 10.30 π.μ.

Στην Κέρκυρα, Γενικά Λύκεια, 11 π.μ.

Η τροπολογία που άναψε «φωτιές»
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 19 Ιανουαρίου πως μετά από μία εβδομάδα ξεκινά η «ατομική αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, την ίδια ημέρα ψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές της ΝΔ τροπολογία που προβλέπει ότι, στις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με προτεραιότητα στους νεοδιόριστους, καθώς για το υπουργείο «η αξιολόγηση αποτελεί προϋπόθεση μονιμοποίησής τους».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η αξιολόγηση στην εκπαίδευση αφορά στη βελτίωσή της και έχει ξεκινήσει να υλοποιείται σε τρεις πυλώνες, με πρώτους την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και τη λεγόμενη «ελληνική PISA», που άρχισαν από πέρυσι, και τρίτο πυλώνα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί αντέδρασαν έντονα και στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Exit mobile version