Σπαράζει καρδιές το μήνυμα της μητέρας του Αιμίλιου

Πέρασαν δέκα χρόνια από εκείνη τη μαύρη ημέρα της 27ης Δεκεμβρίου του 2007 που η οικογένεια Ιωάννου έχασε το παλικάρι της.

Εκείνο το ξημέρωμα που ο χρόνος σταμάτησε για τον Πάμπο και την Άντρη Ιωάννου. Έχασαν τον μόλις 17χρονο γιο τους και για δέκα ολόκληρα χρόνια η πληγή στην ψυχή τους ήταν ανοιχτή περιμένοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η μητέρα του με μια ανάρτηση της στο διαδίκτυο αναφέρει πως δέκα χρόνια μετά, οι φίλοι του γιου της ήταν εκεί και του τραγούδησαν πως δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Νά’χα τ’ αθάνατο νερό να σου έδινα να ξύπναγες για μια στιγμή μονάχα γιε μου. Φέτος Αιμίλιε κλείνουμε ΔΕΚΑ Χρόνια ανήμερα του Αγίου Στεφάνου 2007 μας ήρθε το μήνυμα και όμως 10 χρόνια μετά την ίδια ώρα που έφυγες όλοι οι φίλοι σου βρέθηκαν και σήμερα εκεί που άφησες τον κόσμο τούτο, βρέθηκαν εκεί για να σου τραγουδήσουν και να σου πουν ότι δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ …ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ

Ένας από τους πολλούς φίλους του Αιμίλιου γράφει:

Ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω; Απόψε η νύχτα είναι δική σου για να μας θυμίσεις πάλε εκείνη την καταραμένη μέρα!! Θυμάμαι, λίγες βδομάδες νωρίτερα, να ήμασταν μαζί στην κερκίδα και να γελάμε! Καλή αντάμωση αδερφέ μου!! Ραντεβού στην θύρα 9 παραδείσου 27/12/2007.

Το μοιραίο ξημέρωμα

Η ιστορία του 17χρονου Αιμίλιου γνωστή, ο Γολγοθάς για την οικογένεια του άτυχου νέου ξεκίνησε δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007 όταν στις 05:00 τα ξημερώματά ξύπνησαν από ένα τηλεφώνημα.

Ένα μέλος της Αστυνομίας τους ενημέρωσε ότι ο Αιμίλιος είχε κτυπήσει με τη μηχανή και ήταν στο νοσοκομείο. Ο 17χρονος τότε μαθητής ήταν νεκρός και οι γονείς του βυθίστηκαν στον πόνο και στην θλίψη.

Τον Νοέμβριο του 2008 άρχισε η δικαστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2009, ημέρα των γενεθλίων του Αιμίλιου.

Τότε η κατηγορούμενη Έφη Ηροδότου, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, ενώ αθωώθηκε για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την πρόκληση του δυστυχήματος.

Βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος. Της επιβλήθηκε ποινή δυο μηνών φυλάκισης με αναστολή, καθώς και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης, ενώ έπρεπε να καταβάλει το ποσό των €120 για έξοδα δικαστηρίου.

Η ιστορία γνωστή, στο αεροδρόμιο συνελήφθη ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ο οποίος στην πορεία παραδέχθηκε πως είχε ψευδομαρτυρήσει.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργαζόταν σε επιχείρηση που σχετιζόταν με την οικογένεια της κατηγορούμενης.

Μετά από αρκετά παρατράγουδα, ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε όπως δικαστεί εκ νέου η υπόθεση.

Η Έφη Ηροδότου καταζητείτο από την Αστυνομία για αρκετά χρόνια. Μάλιστα ήταν η Νο1 καταζητούμενη της Europol.

Η σύλληψη της Έφης

Στις 8 Ιανουαρίου 2017, η Έφη συνελήφθη στην Αθήνα μαζί με τους γονείς της, για τους οποίους εκκρεμούσε επίσης ένταλμα σύλληψης.

Μετά από από 8 μήνες δικαστικής διαδικασίας η Έφη κρίθηκε ενοχή για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης δυο χρόνων στην ίδια για την εμπλοκή της στο δυστύχημα, ενώ στους γονείς της Ηρόδοτο Ηροδότου επεβλήθη ποινή τριών χρόνων και 18 μήνες φυλάκιση στη Νίτσα Ηροδότου.

πηγή

Exit mobile version