Σούπερ… γιαγιά εξουδετέρωσε 38χρονο που παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ

Βόλος

Ένας 38χρονος από τον Βόλο κατηγορείται για επανειλημμένες κλοπές από το σπίτι μιας 80χρονης γυναίκας, ενώ παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση και να αποσπάσει χρήματα και αντικείμενα αξίας. Η σύλληψή του φέρνει στο φως μια σειρά από περιστατικά κλοπών, τα οποία εκτυλίχθηκαν μέσα σε δύο μήνες.

Πολλαπλές Επισκέψεις στο Σπίτι της 80χρονης

Ο 38χρονος επισκέφθηκε τρεις φορές το σπίτι της 80χρονης Βολιώτισσας, μεταξύ 20 Αυγούστου και 20 Οκτωβρίου, πάντα με το πρόσχημα του τεχνικού της ΔΕΗ. Σε κάθε επίσκεψη, μετέφερε ότι βρισκόταν εκεί για έλεγχο και συντήρηση της ηλεκτροδότησης, μια δικαιολογία που του επέτρεπε να κερδίζει την εμπιστοσύνη της ηλικιωμένης και να δίνει στον εαυτό του αρκετό χρόνο να εκτελέσει το σχέδιο του. Στόχος του ήταν να αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, χωρίς να προκαλέσει υποψίες.

Η Κλοπή των 750 Ευρώ και η Επαναλαμβανόμενη Απόπειρα

Στην πρώτη του επίσκεψη, στις 20 Αυγούστου, ο άνδρας είχε τροποποιήσει την πινακίδα του αυτοκινήτου του με μαύρη αυτοκόλλητη ταινία, θέλοντας να αποφύγει την αναγνώριση από τις κάμερες ασφαλείας. Με την επιδέξια αυτή μεταμφίεση και με τα εικονικά του καθήκοντα ως υπάλληλος της ΔΕΗ, κατάφερε να αφαιρέσει 750 ευρώ και διάφορα κοσμήματα από το σπίτι της γυναίκας. Επανήλθε άλλη μία φορά για νέα απόπειρα, η οποία ωστόσο απέτυχε, αλλά δεν αποθαρρύνθηκε.

Η Τρίτη Απόπειρα και η Υποψία της 80χρονης

Κατά την τρίτη του επίσκεψη, η 80χρονη είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι χρήματα και κοσμήματα έλειπαν από το σπίτι της. Όταν ο άνδρας ξαναεμφανίστηκε με την ίδια πρόφαση, η ηλικιωμένη κατόρθωσε να σημειώσει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του και, μόλις εκείνος αποχώρησε, κάλεσε αμέσως την αστυνομία για να αναφέρει το περιστατικό.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 38χρονο σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του τρία δισκία ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη σύλληψη του, οι αρχές τον κατηγόρησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση, πλαστογραφία πιστοποιητικού και για κλοπές σε επαναλαμβανόμενη μορφή, τόσο ολοκληρωμένες όσο και απόπειρες.
“Παραδέχομαι ότι πήρα τα χρήματα,” φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος κατά την ανάκριση, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε αφαιρέσει και τα κοσμήματα. Ωστόσο, οι καταγγελίες της ηλικιωμένης και τα στοιχεία από τις αστυνομικές έρευνες τον φέρνουν αντιμέτωπο με σοβαρές κατηγορίες.
Η δίκη του κατηγορουμένου αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2025, με το δικαστήριο να θέτει την υπόθεση σε ρητή δικάσιμο.

Exit mobile version