Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν είμαι καλά με αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία»

Σωτήρης Τσαφούλιας

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν αντέχω όσα συμβαίνουν στην κοινωνία»

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για θέματα που άγγιξαν την πολιτική, την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και κοινωνικά ζητήματα που τον προβληματίζουν βαθιά.

«Έχω πολύ καιρό να εμφανιστώ σε εκπομπή. Η αίσθηση που έχει ο κόσμος για το πόσο καιρό έχω να βγω δεν είναι σωστή, έχω μείνει εκτός για μεγαλύτερο διάστημα. Όταν εμφανίζεσαι κάπου, ακολουθεί η αναπαραγωγή και τα σχόλια. Φτάνει η στιγμή που κουράζεσαι να βλέπεις τον εαυτό σου παντού. Αυτή την περίοδο δεν είμαι καλά, έχω πολύ άγχος λόγω των επαγγελματικών μου. Αλλά, επιπλέον, νιώθω βαρύτητα από όσα συμβαίνουν στην κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναφέρθηκε στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Τόσα χρόνια, αντί να προτείνουμε κάτι καλύτερο στον κόσμο, του προσφέρουμε απλώς αυτό που επιθυμεί, κι αυτό έχει οδηγήσει την ακροδεξιά να φτάσει στο 20% στην Ευρώπη. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτό που ζητάει για να φτάσει η ακροδεξιά στο 50%; Δεν θα αλλάξουμε πορεία;», διερωτήθηκε ο σκηνοθέτης.

Η πολιτική σκηνή και η αριστερά

Αναφερόμενος στην πολιτική και τη στάση της αριστεράς, ο Τσαφούλιας επεσήμανε την αδυναμία αλλαγής στον δημόσιο διάλογο και την πολιτική σκηνή. «Τα δύο κόμματα θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια συζήτηση, θα πάνε σε εκλογές, θα εκλέξουν τους ίδιους αρχηγούς, και τελικά θα μείνουμε στην ίδια κουβέντα. Η τηλεόραση παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Αν δεν ήταν η τηλεόραση, αμφιβάλλω αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα γινόταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εκλογή Κασσελάκη και το ζήτημα της ενσυναίσθησης

Ο Τσαφούλιας θεωρεί πως η εκλογή του Κασσελάκη έγινε για λανθασμένους λόγους. «Όλα έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενσυναίσθησης. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω, και συνεχώς ψάχνουμε τρόπους να διχαστούμε», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης κατά την εμφάνισή του στο Mega.






Η δημιουργική του πορεία και ένα νέο έργο

Παράλληλα με τις ανησυχίες του για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας ασχολείται με ένα φιλόδοξο καλλιτεχνικό έργο. Συγκεκριμένα, σκηνοθετεί και επιμελείται τη μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έχει γίνει ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, διαδραστικό πάρκο, μια έκθεση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, αφιερωμένη στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Exit mobile version