Σοκάρει ο Μπαλάσκας για άλλη μια φορά: «Μπορεί να είμαστε τυχεροί και να τον βρούμε κρεμασμένο σε κάνα δέντρο»

Μπαλάσκας

Η σοκαριστική δήλωση του Σταύρου Μπαλάσκα για τη γυναικοκτονία στο Αγρίνιο έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. Ο αναλυτής της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασε τη δική του απογοήτευση για την υπόθεση, σχολιάζοντας με τρόπο που έχει φέρει στο προσκήνιο ερωτήματα σχετικά με τις αντιλήψεις για τη βία κατά των γυναικών. Το έγκλημα που συντάραξε την τοπική κοινωνία αφορά τη δολοφονία μιας 30χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.

Συγκλονίζει η τοπική κοινωνία η δολοφονία

Η γυναικοκτονία αυτή έφερε θλίψη και οργή στην κοινωνία του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Ο δράστης, αφού πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύντροφό του, κατάφερε να διαφύγει, και η αναζήτησή του συνεχίζεται. Η αστυνομία έχει κινητοποιήσει τέσσερις ομάδες που ερευνούν την περιοχή, με το αυτοκίνητο του φερόμενου δολοφόνου να έχει ήδη εντοπιστεί.

Η δήλωση Μπαλάσκα που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα, σχολιάζοντας ότι θα ήταν «τυχεροί αν τον έβρισκαν κρεμασμένο». Ο χαρακτηρισμός «ανθρώπινο κτήνος» που χρησιμοποίησε, καθώς και η ωμή περιγραφή του εγκλήματος, προβλημάτισαν.

«Από τη ζήλεια και τον εγωισμό του, την εκτέλεσε χωρίς κανένα ίχνος τύψεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαλάσκας, προσθέτοντας ότι «αντί να βρίσκεται υπό κράτηση, ο δράστης κυκλοφορούσε ελεύθερος». Αναφερόμενος στις καταγγελίες για κακοποίηση που είχε δεχτεί η γυναίκα στο παρελθόν, τόνισε πως το σύστημα δεν κατάφερε να την προστατεύσει.

Η άποψη της ψυχολόγου Στέλλας Αργυρίου

Παρούσα στη συζήτηση ήταν και η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, η οποία σχολίασε πως το συγκεκριμένο έγκλημα, όπως και άλλα παρόμοια, δεν αποτελούν απλώς εγκλήματα πάθους αλλά «εγκλήματα κατοχής». Αναφέρθηκε σε βαθιά ριζωμένες κοινωνικές αντιλήψεις που καθιστούν δύσκολη την αποδοχή της ανεξαρτησίας και αυτονομίας των γυναικών.

«Πολλοί άνδρες δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται την απόρριψη και να αναγνωρίζουν ότι οι γυναίκες δεν είναι κτήμα τους», τόνισε η ψυχολόγος, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες απόψεις αποκαλύπτουν μια ανθεκτική κουλτούρα κατοχής και ελέγχου.

Exit mobile version