Περίπου 1.000 γονίδια έλεγξαν οι επιστήμονες για να βγάλουν συμπέρασμα για το αν η οικογένεια της Πάτρας, η οποία έχασε τρία παιδιά μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα που θα μπορούσαν να έχουν “κληρονομήσει” τα παιδάκια, οδηγώντας τα στο θάνατο.
Όμως, ο γονιδιακός έλεγχος που ολοκληρώθηκε και αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί, δεν έδειξε κανένα απολύτως γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια…
Πώς έγινε η ενδελεχής έρευνα των γονιδίων
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του LiveNews και τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αμέσως μετά το θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως την καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.
Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια, από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα ούτε τότε, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.
Με πληρεξούσιο ο πατέρας των κοριτσιών διαχειριζόταν τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς
Η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 69 ετών σε παθολογική κλινική της Πάτρας. Η γνωμάτευση για τον θάνατό της αφορούσε νεόπλασμα σε όργανα του σώματος και ιστολογική βλάβη.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Live News, την περίοδο 2014-2015 η γυναίκα είχε υπογράψει πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο, σύμφωνα με το οποίο όριζε τον πατέρα των τριών κοριτσιών ως πληρεξούσιο για όλες τις οικονομικές συναλλαγές της.
Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2016, λόγω προγενέστερων χρεών που είχε η οικογένεια της γυναίκας, έγιναν ενέργειες ανακοπής από δικηγόρο της Πάτρας και μπλοκάρεται η διαδικασία κατασχέσεων.
Υπάρχει η υποθήκευση του σπιτιού, όμως εκείνοπου προκαλεί εντύπωση είναι ότι η γυναίκα, παρόλο που γνώριζε την κατάσταση της υγείας της, δεν είχε αφήσει διαθήκη.