Σαν βόμβα έχει σκάσει η είδηση ότι μέλος γνωστού ελληνικού ροκ συγκροτήματος έχει καταδικαστεί για αποπλάνηση ανήλικης.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια μετά από καταγγελία που έκανε εις βάρος του η 8χρονη με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον πασίγνωστο ντράμερ κάθειρξη 12 ετών.
Αυτό συνέβη εν έτει 2019 ενώ αύριο Παρασκευή (11/2) αναμένεται να εκδικαστεί το Εφετείο.
Ο μουσικός κατηγορείται πως επί περίπου 1,5 χρόνο το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013 προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού, μαθήτριας του Δημοτικού.
Ο δικηγόρος της ανήλικης κος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, μιλώντας στο gossip-tv.gr δηλώνει:
«Πρόκειται για υπόθεση που εκδικάστηκε με τον προϊσχύσαντα Ποινικό Κώδικα, καθώς συνέβη το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011-2013. Το αδίκημα ήταν αποπλάνηση ανηλίκου ηλικίας κάτω των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση (άρθρο 339 του Π. Κ. τιμωρείτο με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Πρωτοδίκως, ο δράστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Η οικογένεια αναμένει να δικαιωθεί το παιδί της, το οποίο με εξαιρετικό θάρρος και αξιοπρέπεια, μια 16 χρονη μαθήτρια πλέον,διαχειρίζεται το τραύμα επί τόσα χρόνια με την πολύτιμη βοήθεια ειδικών.
Το θύμα, κορίτσι ηλικίας 6-8 ετών όταν συνέβαινε το αδίκημα, το οποίο σήμερα ονομάζεται στον Ποινικό Κώδικα «Γενετήσιες Πραξεις με Ανηλίκους» (προβλέπεται στο ίδιο άρθρο), περιέγραψε με ακρίβεια τις γενετήσιες πράξεις που υπέστη, τις κατέθεσε πολύ σύντομα μετά την αποκάλυψή τους στην εξειδικευμένη αξιωματικό της Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Ανηλίκων Αθηνών.
Αφού η εξειδικευμένη με βάση το αρ. 227 του Κ.Π.Δ. αξιωματικός έλεγξε την αντιληπτική ικανότητα του παιδιού, δηλαδή εκπόνησε έκθεση στην οποία ανέφερε ότι το παιδί, 8 ετών τότε, διέθετε φυσολογικό επίπεδο νοημοσύνης, ωριμότητα να μπορεί να εκφραστεί, να κάνει ολοκληρωμένες σκέψεις, να έχει κάποια πάθηση που να την εμποδίζει να καταθέσει, να μπορεί να διακρίνει πραγματικότητα από φαντασία, να έχει ομαλή οικογενειακή ζωή. Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με την ικανότητα που έδειξε το παιδί, παρά το τραυματικό και διαρκές του συμβάντος, στο να περιγράψει την πράξη (κατά το χρόνο, τον τόπο, την εξακολουθητικότητα, τη συναισθηματική της αντίδραση και τη «σύγχυση» που της προκαλεσε), συνιστούν με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα της μαρτυροποίησης ανηλίκων και τη νομολογία των δικαστηρίων μας στοιχεία αξιοπιστίας που δεν διαφέρουν σημαντικά από την αξιοπιστία μαρτυρίας ενηλίκου», εξηγεί ο συνήγορος της οικογένειας της ανηλίκου – θύματος, ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.
Ο ίδιος συνεχίζει τονίζοντας:
«Η ώρα για να ανοίξουν τα στόματα και να αρχίσουν προστρέχουν έγκαιρα, ψύχραιμα και συντεταγμένα, όπως στην προκειμένη περίπτωση, στις αρμόδιες αρχές οι γονείς των παιδιών – θυμάτων έχει φθάσει.
Τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία έχουν πλέον ωριμάσει. Όλοι γνωρίζουν ότι η ανηλικότητα προστατεύεται απόλυτα και χωρίς περιστροφές, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Τα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος παιδιών δ ε ν είναι φυσικό φαινόμενο, απέναντι στο οποίο δικαιούμαστε να σηκώνουμε τους ώμους, ή να το επιμολύνουμε με αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις ενηλίκων. Έχουν τον μεγαλύτερο ίσως “σκοτεινό αριθμό” από τα περισσότερα βαριά εγκλήματα στα σύγχρονα ελληνικά ποινικά χρονικά και αποτελεί επιταγή να γίνονται πλέον ευκρινή, κατακριτά και τιμωρητά».