Σοκ! Άνοιξε το ψυγείο και τον βρήκε μέσα νεκρό: 16χρονος μετανάστης ξεψύχησε από το κρύο

νεκρός

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Θεσπρωτίας, όταν σε φορτηγό ψυγείο με προορισμό την Ιταλία βρέθηκε νεκρός ένας νεαρός μετανάστης, ενώ ένας δεύτερος ανήλικος βρέθηκε ημιλιπόθυμος και διακομίστηκε για ιατρική περίθαλψη. Το περιστατικό έφερε στο φως τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ο τραγικός εντοπισμός στο φορτηγό ψυγείο

Το φορτηγό, το οποίο μετέφερε φορτίο με φιστίκια, εντοπίστηκε να φιλοξενεί τον νεκρό μετανάστη όταν ο οδηγός του, υπήκοος Τουρκίας, σταμάτησε για ανεφοδιασμό σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Νεοχωρίου Θεσπρωτίας. Κατά την εξέταση του οχήματος, ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι οι σφραγίδες ασφαλείας είχαν παραβιαστεί, γεγονός που τον ώθησε να ανοίξει την πόρτα του ψυγείου.

Η εικόνα που αντίκρισε ήταν σοκαριστική. Μέσα στο φορτηγό ψυγείο, βρισκόταν νεκρός ο νεαρός μετανάστης, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ένας δεύτερος, 16χρονος από το Αφγανιστάν, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ο οδηγός κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία έφτασε γρήγορα στο σημείο.

Άμεση επέμβαση και ιατρική βοήθεια

Αστυνομικές δυνάμεις και ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκαν άμεσα για να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στον 16χρονο ανήλικο, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών για να λάβει την κατάλληλη φροντίδα. Ωστόσο, για τον άλλο μετανάστη, που βρέθηκε ήδη νεκρός, δεν υπήρχε καμία δυνατότητα διάσωσης.

Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού

Οι αρχές διεξάγουν εντατική έρευνα προκειμένου να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι δύο μετανάστες βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό. Η υπόθεση αυτή έθεσε σε συναγερμό την Αστυνομία, καθώς η χρήση φορτηγών ψυγείων από παράτυπους μετανάστες αποτελεί φαινόμενο υψηλού κινδύνου, με πολλά περιστατικά να έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες στο παρελθόν.

Σύλληψη του οδηγού

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας, ενώ οι αρχές εξετάζουν αν υπήρξε εμπλοκή του στο περιστατικό ή αν οι μετανάστες είχαν επιβιβαστεί στο φορτηγό χωρίς τη γνώση του. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, με στόχο να ρίξει φως στα κίνητρα και τις συνθήκες που οδήγησαν τους δύο μετανάστες στο μοιραίο αυτό ταξίδι.

Exit mobile version