Σοκ: Άνδρας εξαπατήθηκε στα social media από άγνωστη που του «πούλησε» έρωτα και του πήρε χρήματα (video)

Σοκ: Θύμα ρομαντικής απάτης μέσω Social Media – Αποσπάστηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά

Μια απίστευτη περίπτωση ρομαντικής απάτης αποκαλύφθηκε πρόσφατα, με θύμα έναν άνδρα που εξαπατήθηκε από άγνωστη γυναίκα μέσω social media. Η άγνωστη χρησιμοποίησε την επικοινωνία ως μέσο «πώλησης» έρωτα, αποσπώντας τελικά μεγάλα χρηματικά ποσά από το θύμα της. Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» παρουσίασε την υπόθεση, σοκάροντας τους τηλεθεατές.

Η σχέση εξ αποστάσεως

Ο άνδρας εξομολογείται πως η γνωριμία έγινε μέσω TikTok, όπου η γυναίκα συστήθηκε ως χορεύτρια. Η επικοινωνία τους κράτησε για περισσότερο από ένα χρόνο, με καθημερινές ανταλλαγές μηνυμάτων που δημιούργησαν την αίσθηση μιας αληθινής σχέσης. «Μιλάγαμε μόνο με μηνύματα. Τρώγαμε μαζί, ακούγαμε μουσική, και μου έλεγε ότι ήθελε να κάνουμε οικογένεια» αναφέρει το θύμα, εξιστορώντας πώς η άγνωστη τον έκανε να νιώσει κοντά της. Η γυναίκα με τα μηνύματά της τον έκανε να πιστέψει ότι υπήρχε πραγματική αμοιβαία έλξη, μιλώντας για έλλειψη και επιθυμία.

Η οικονομική εκμετάλλευση μέσω ψεύτικης επένδυσης

Όπως εξηγεί ο άνδρας, η φαινομενικά αθώα σχέση πήρε σκοτεινή τροπή όταν η γυναίκα τον έπεισε να επενδύσει χρήματα σε μια πλατφόρμα με δήθεν υψηλά επιτόκια. Ξεκίνησε με μικρά ποσά, αλλά σύντομα οι υποσχέσεις και η πίεση από την άγνωστη τον οδήγησαν να επενδύσει περίπου 20.000 ευρώ. Το σχέδιο αποκαλύφθηκε ως απάτη όταν ένας άλλος εξαπατημένος του έστειλε μήνυμα, και έτσι συνειδητοποίησε ότι είχε παγιδευτεί. «Όταν προσπάθησα να κάνω ανάληψη, με μπλόκαρε και αναγκάστηκα να αλλάξω τις τραπεζικές μου κάρτες, αφού ήταν αποθηκευμένες στην πλατφόρμα», σημειώνει ο ίδιος.

Κατάθλιψη και ιατρική υποστήριξη

Οι ψυχολογικές συνέπειες της εξαπάτησης ήταν σημαντικές για το θύμα, το οποίο έφτασε να υποφέρει από κατάθλιψη. Η εμπειρία τον ώθησε να ζητήσει ιατρική βοήθεια και να ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά του συμπτώματα. Η οδυνηρή εμπειρία της εξαπάτησης άφησε τον άνδρα σε κατάσταση πλήρους απογοήτευσης και αβεβαιότητας.

Η Νομική Διάσταση

Η δικηγόρος του θύματος, Άννα Μαρία Φίλιππα, αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Πολλοί πολίτες έχουν πέσει θύματα ανάλογης απάτης, χωρίς να έχουν τη στήριξη που θα έπρεπε. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, βασικό ζήτημα παραμένει η αστική δικαίωση έναντι των τραπεζών που εκτελούν πληρωμές σε άγνωστους λογαριασμούς χωρίς να ελέγχουν τη νομιμοποίηση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημά μας είναι να δικαιωθούμε αστικά από την τράπεζα που εκτέλεσε εντολές πληρωμής χωρίς να καταστήσει ύποπτες τις συναλλαγές».

Τι λέει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξηγεί ότι η ρομαντική απάτη αποτελεί φαινόμενο που εμφανίστηκε στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, και συχνά τα θύματα διστάζουν να καταγγείλουν την απάτη. «Η ‘ρομαντική απάτη’ απαιτεί τεχνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Οι δράστες δεν βιάζονται, γιατί γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι η μόνη παρακαταθήκη για τις ανθρώπινες σχέσεις», εξηγεί, τονίζοντας τη στρατηγική των δραστών να προσεγγίζουν συναισθηματικά τα θύματά τους.

Η υπόθεση του απατεώνα από τη Νιγηρία

Στην ίδια εκπομπή, ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του ελληνικού CSI, περιέγραψε πρόσφατη περίπτωση απάτης. Μια γυναίκα ερωτεύτηκε διαδικτυακά έναν άνδρα που ισχυριζόταν ότι ήταν Έλληνας μουσικός. Σύντομα αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για έναν απατεώνα από τη Νιγηρία, ο οποίος εξαφανίστηκε μόλις η γυναίκα σταμάτησε να του στέλνει χρήματα. «Η τελευταία υπόθεση που είχαμε ήταν με μια γυναίκα που πίστεψε ότι είχε σχέση με Έλληνα μουσικό, αλλά στην πραγματικότητα ήταν θύμα μιας διεθνούς απάτης», καταλήγει ο κ. Σφακιανάκης, επισημαίνοντας την εξάπλωση τέτοιων υποθέσεων στην Ελλάδα.






Exit mobile version