Μια δολοφονία που πάγωσε ολόκληρη τη χώρα. Ο μητροκτόνος παγίδευσε την ίδια του τη μητέρα και την σκότωσε με πρωτοφανή αγριότητα…
Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα συζητηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, μετά από αναβολή, η έφεση ισοβίτη κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία κηρύχθηκε ανάξιος να κληρονομήσει την περιουσία της μητέρας του, που δολοφόνησε το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι.
Το πρωτόδικο δικαστήριο, όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική» είχε κάνει δεκτή την αγωγή του γιου του θύματος, κατοίκου Αυστραλίας, που υποβλήθηκε δια της πληρεξουσίας δικηγόρου του, εις βάρος του μητροκτόνου ετεροθαλή αδελφού του, που καταδικάστηκε την 20η Νοεμβρίου 2015 σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο και 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Θυμίζουμε ότι ο μητροκτόνος, επικαλείται πλήθος ψυχιατρικών γνωματεύσεων, τις οποίες πρωτοδίκως προσκόμισε και επικαλέστηκε, τονίζοντας ότι πάσχει από έντονο καταθλιπτικό συναίσθημα και αυτοκτονικό ιδεασμό, διαταραχή προσωπικότητας.
Σημειώνεται ότι η άτυχη γυναίκα που δολοφονήθηκε είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα.
Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα σε τράπεζα και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.
Το χρονικό της δολοφονίας
Ο μητροκτόνος με την Ρωσίδα σύντροφό του βρήκαν το θύμα έξω από το σπίτι της, να ποτίζει τον κήπο. Κάποια στιγμή ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ, με σκοπό να μπει στο σπίτι και να την αιφνιδιάσει.
Η τελευταία εισήλθε στο χώρο της κουζίνας και τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της, ο 26χρονος άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της.
Στη συνέχεια και ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, συνέχισε να επιφέρει σε αυτήν πλήγματα και στο μπροστινό μέρος του σώματός της, καταφέρνοντας σε αυτήν συνολικά δεκατρία τραύματα (νυγμούς-τομές).
Από τα ανωτέρω πλήγματα το θύμα δεν κατέληξε αμέσως. Τότε η Ρωσίδα φέρεται, ενώ παρακολουθούσε απαθής, ενθαρρύνοντας με την παρουσία της τον δράστη, να του ζήτησε να την αποτελειώσει, παροτρύνοντας τον με την έκφραση “αποτελείωσέ την γιατί δεν αντέχω τις κραυγές”.